Proiectul „Reabilitare Parcul Trandafirilor” din Fetești are… undă verde

* Primăria Municipiului Fetești a obținut toate avizele pentru proiectul privind reabilitarea Parcului Trandafirilor * Proiectul tehnic a fost finalizat și urmează să fie depus pentru finanțarea dotărilor, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Prin proiectul „Reabilitare Parcul Trandafirilor” se prevede reanimarea funcțională parțială a Parcului Trandafirilor (9.098,40 mp) și reutilizarea acestei suprafețe degradate în vederea transformării în două zone.

O zonă de agrement, relaxare și petrecere a timpului liber pentru comunitate, zonă ce va cuprinde amenajări cu elemente naturale (un amfiteatru în aer liber, rozariu, spaţii verzi, copaci, arbuști etc.), amenajări recreaţionale (alei pietonale, mobilier specific format din bănci, foişoare, pergole), dotări dedicate activităţilor fizice pentru copii (loc de joacă, puncte).

Cea de-a doua zonă cu destinație de loisir, pentru activități organizate de tip târg, căsuțe de lemn prefabricate (acestea, prin veniturile generate din închirierea lor vor contribui la susţinerea costurilor de întreţinere a spațiului multifuncțional), cu funcționare sezonieră și permanentă după caz, o zonă destinată publicului pentru preparare în aer liber în mod organizat de grătare și ieșiri de tip picnic, cu platforme, sisteme integrate de mese cu scaune și cabane destinate acestor activități, amenajarea unui loc de joacă și a două puncte de interes de tip belvedere.

Se doreşte să fie un spaţiu atractiv pentru toate grupele de vârstă, un spaţiu de odihnă atât activă, cât şi pasivă, destinat în acelaşi timp atât sportului, cât şi plimbărilor.

De asemenea, un punct important în modul de abordare a lucrărilor de amenajare este menținerea de parc natural.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved