Proiect de lege inițiat de Luminița Barcari privind salarizarea personalului nedidactic aprobat de Senat

În luna iunie 2021, Luminița Barcari, deputat PNL de Ialomița, a inițiat un proiect de lege pentru completarea art. 249 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, în vederea eliminării discrepanțelor evidente de salarizare între categoriile de salariați aparținând aceluiași sistem de învățământ, în speță cel preuniversitar. Prin modificarea proiectului de lege, parlamentarul voia să nu dispară motivația profesioniștilor de a rămâne în posturile respective din inspectoratele școlare, în aceleași condiții de salarizare ca pentru posturi echivalente din unitățile școlare.

În atare context, luna aceasta proiectul a fost votat în Senat, camera superioară a Parlamentului României, iar prezenta lege va intra în vigoare începând cu anul școlar 2022-2023.

Prevederile legii pentru completarea art. 249 din Legea educației naționale nr. 1/2011 se referă la un articol unic, respectiv la articolul 249, după litera n), se introduce litera o), cu următorul cuprins: o) auditor, consilier juridic, consilier, expert și referent din inspectoratele școlare județene/al municipiului București”, a declarat deputatul ialomițean, care consideră că este o abordare conformă nevoilor resimțite la nivelul personalului nedidactic din sistemul de educație.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved