Pro România Ialomița vrea să dea lovitura pentru parlamentare, cu Victor Moraru primul pe listă la Senat și Marian Neacșu primul pe listă la Camera Deputaților

 

Partidul Pro România-Filiala Ialomița a stabilit lista de candidați pentru alegerile parlamentare care ar urma să aibă loc în data de 6 decembrie. Lista la Senat este deschisă de Victor Moraru, ex-președintele Consiliului Județean Ialomița, iar la Camera Deputaților, pe prima poziție se află Marian Neacșu.

Este echipa la care cetățenii din Ialomița se așteptau, este una consitentă. Evident că față de cele două partide mari de pe scena politică ialomițeană nu ne propunem să câștigăm chiar toate mandatele, motiv pentru care, evident fără a minimaliza meritele colegilor noștri care sunt situați în listă, opinez că vom putea ajudeca cu adevărat un mandat de deputat și unul de senator. Pe locul 1 la Senat, Victor Moraru este candidatul Pro România, având patru mandate de primar la Amara și unul de președinte de Consiliu Județean, încheiate cu succes, care cred că joacă o șansă bună de a deveni senator în viitoarea legislatură în Senatul României. Mai cred că va activa cu succes în comisia de administrație publică a Senatului, putând să solicite, iar eu îl voi sprijini, președiniția acestei comisii. Pe poziția unu la Camera Deputaților voi candida eu (…) Noi nu putem să aspirăm mai mult decât la aceste două obiective pe care ni le-am propus chiar dacă am construit cu foarte mare atenție lista de candidați. Sperăm ca și lista și cetățenii să ne ajute să obținem măcar aceste două mandate”, a declarat Marian Neacșu.

Ilie Sima ocupă poziția a doua la Senat, iar la Camera Deputaților Mirela Drăgoi (primarul comunei Săveni), om cu o coloană vertebrală cum cu greu mai găsești printre politicienii și edilii ialomițeni.

Am remarcat cu mare plăcere că în multe localități din țară, mai ales în zona urbană, chiar la Slobozia, s-a creat un spirit Pro. Alături de Adrian Mocioniu a venit un grup mare de oameni, extrem de motivați și de importanți, care au făcut posibil un scor foarte bun. Sunt convins că organizația va performa în continuare. Așteptăm cu interes să se configureze și majoritățile în Consiliile locale orășenești, municipale și Consiliul Județean.”, a mai declarat Marian Neacșu.

Negocieri cu PSD și PNL pentru un post de vicepreședinte la CJ

Pentru că Pro România a obținut în județ peste 17 procente la aceste alegeri locale, în multe dintre consiliile locale orășenești, municipale și Consiliul Județean poate impune majoritate de două treimi prin obținerea unui post de viceprimar sau chiar vicepreședinte al CJ. Marian Neacșu a declarat public că au fost purtate discuții cu ambele partide politice de pe scena ialomițeană, respectiv PSD și PNL, în vederea conturării unor idei care îi apropie de una dintre formațiunile politice pentru a forma o majoritate în Consiliul Județean.

Aceste majorități nu reprezintă un scop pentru noi, ci doar un mijloc. Peste puțin timp vom stabili cum este mai bine să configurăm aceste majorități, nu pentru noi sau PSD ori PNL, ci pentru ialomițeni, în așa fel încât, toate consiliile să poată funcționa într-un regim foarte bun”, a mai spus Marian Neacșu.

ALDE merge cu Pro România și la Ialomița

În cadrul unui Congres care va avea loc pe data de 8 noiembrie, pe fiecare formațiune politică în parte, respectiv ALDE și Pro România, se va încheia un protocol de fuziune, pentru ca mai apoi să se organizeze un Congres comun prin care să se parafeze această absorbție. Urmare acestui fapt, în Ialomița, ALDE a desemnat un candidat pe lista Pro România, în persoana lui Ioan Martin, acesta fiind prezent pe lista de la Camera Deputaților.

La Ialomița nu au fost pretenții, însă noi, la centru, am tot purtat discuții în ultimele zile privitoare la așezarea pe liste a colegilor de la ALDE, pentru ca partidul să aibă echipe cât mai reprezentative la nivel de județ. Venirea celor de la ALDE în Pro România reprezintă un succes și o garanție că lucrurile vor sta mai bine și că vom obține un scor electoral mai bun”, a conchis Marian Neacșu.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved