Prins în flagrant când scotea din lac plase încărcate cu novac și sânger

 

* Peste 150 de kilograme de pește din speciile novac și sânger au fost eliberate în mediul acvatic în urma unui flagrant al polițiștilor din Slobozia, după ce un bărbat a fost surpsins în timp ce scotea dintr-un lac piscicol plase monofilament încărcate cu pește.

La data de 27 ianuarie, în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au fost sesizați prin apel de urgență 112 de administratorul unui lac piscicol din apropierea municipiului Slobozia cu privire la faptul că a observat o barcă necunoscută în zona bălții. Polițiștii care s-au deplasat la locul sesizării au surprins în flagrant un bărbat în vârstă de 62 de ani din municipiul Slobozia în timp ce scotea din apă plasele cu pește. De asemenea, au fost identificate pe mal o barcă pneumatică, vâsle și o pompă.

În urma cântăririi peștelui au rezultat aproximativ 150 de kilograme din specia novac și sânger, întreaga cantitate fiind returnată administratorului bălții în vederea eliberării în mediul natural acvatic.

Cercetăriile sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „pescuit comerial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, „pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate” și „deținerea sau utilizarea de plasă tip monofilament”.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved