Pe data de 9 octombrie 2020, a avut loc cea de-a cincea manifestare culturală cuprinsă în programul Salonului Anual de Carte, ediția cu numărul XXIX. Evenimentul s-a desfășurat la Galeriile Arcadia, în incinta Centrului Cultural UNESCO ”Ionel Perlea” din Slobozia.
Editura Princeps Multimedia de la Iași, reprezentată prin doamna Filomena Corbu-director al editurii, și domnul Daniel Corbu- scriitor, a prezentat publicului ialomițean noutățile editoriale. De asemeni, doamna director Filomena Corbu a vorbit despre rolul editurii, și anume, acela de a întâmpina cititorii prin editarea atât a operelor clasice, cât şi a celor semnate de autori contemporani.
Sub sigla editurii, la standardele cerute de piaţa actuală a cărţii au fost editate atât cărţi pe suport de hârtie, cât şi titluri dintr-un amplu program de editare carte pe suport electronic (audio-book-uri şi CD Multimedia) în Colecţia “Mari scriitori români”. Editura a avut şi continuă să aibă în vedere cărţi de interes pentru toate categoriile şi pentru toate vârstele.
Prezentarea a continuat cu susținerea de către scriitorul Daniel Corbu a conferinței intitulată ”condiția poetului și a poeziei în perioada postmodernistă”.
Daniel Corbu este poet și eseist român. Din 1990 este membru al Uniunii Scriitorilor din România, în filiala Iași. A debutat în 1979, în revista România literară.
Tot în această perioadă a publicat poeme în revistele literare Tribuna, Amfiteatru, Cronica, Luceafărul și Ateneu. Începând cu 1984, inițiază și organizează prin Casa de Cultură din Tîrgu Neamț, unde este instructor de teatru și poezie, Colocviile Naționale de Poezie de la Târgu Neamț (zece ediții). Din2004 este directorul fondator al revistei de experiment literar Feed Back și organizează, începând cu 2006, Festivalul Internațional de Neoavangardă, iar din 2009 Festivalul Internațional de Poezie ”Grigore Vieru”. Ca editor a inițiat opt colecții de importanță națională în cadrul editurii PRINCEPS MULTIMEDIA Iași, între care ”Biblioteca Ion Creangă”, ”Galaxii lirice”, ”Ediții critice”, „ Poezia mirabilis”, „Biblioteca de proză”, ”Scriitori în amintirile contemporanilor”, ”Cărțile avangardei”. În prezent este senior editor al revistei de experiment literar Feed Back.
”Lumea postmodernă este fără îndoială, lumea confortului, a iluziei reținută artificial , a lipsei de atitudine metafizică în care adevărurile absolute nu-și au locul, astfel, comoditatea gândirii, absența oricărei viziuni profunde asupra lumii poate fi o atitudine postmodernă(…) Literatura psihologică sau de meditație nu-și mai găsește locul. În arealul artistic, literatura este luată în seamă doar dacă servește imaginea, un scenarist de pe te miri unde, e mai important astăzi decât Dostoievski(…)” a afirmat scriitorul Daniel Corbu, în conferința susținută în cadrul Salonului Anual de Carte.
Vali Șerban