Primarul Soare numără juriștii din primărie precum Pristanda steagurile în scrisoarea lui Caragiale

 

Dragoș Soare, liberalul ajuns din întâmplare primar al Sloboziei, se bate cu pumnul în piept că a recuperat cinci mii de lei de la Emil Barbu, șeful compartimentului juridic al primăriei, dar îl doare în cot de milioane de lei duse pe apa sâmbetei pentru că angajați din alte compartimente (economic, de exemplu) nu au catadicsit să plătească niște penalități la hotărâri judecătorești decise de instanțe.

Minciuna are picioare scurte

Dar, să o luăm cu… pumnul în piept. Într-o conferință de presă Dragoș Soare a declarat ritos că va face ordine în serviciul juridic al primăriei, acolo unde 12 juriști se calcă pe picioare, dar pierd procese pe bandă rulantă. Ei, bine, domnule primar, minciuna are picioare scurte. Serviciul juridic de care vorbiți are în organigramă doar cinci juriști și un șef, pe Emil Barbu, cel pe care acum vă zbateți din toate puterile să-l înlăturați pentru că nu vă este dumneavoastră și partidului la suflet. Este adevărat, tot pe contencios, dar nu sunt în subordinea lui Emil Barbu, mai există juriști la serviciile Autoritatea Tutelară și la Asociațiile de Proprietari. În rest, cei numărați de dumneavoastră până la 12 precum Pristanda, sunt împrăștiați prin alte servicii, dar care au statut de jurist consult, nicidecum nu sunt pe contencios.

Imputare pentru că… a câștigat procesul

De asemenea, primarul Dragoș a vorbit ziarișilor preț de vreo cinci minute despre cum a reușit el să-i impute șefului serviciului incredibila sumă de …. cinci mii lei, la care se adaugă rata inflației calculată din 2015 până acum. Țineți-vă bine: asta pentru că juristul în cauză a câștigat procesul cu pricina! Că salariații răspunzători de recuperarea prejudiciului nu și-au făcut datoria, nu este vina acestuia. Cu siguranță, instanța (Emil Barbu a atacat în instanță decizia de imputare), care nu gândește atât de îngust precum primarul, va face lumină în acest caz, iar dacă va fi să-i dea câștig de cauză reclamantului, rămâne de văzut cine va plăti cheltuielile de judecată: primarul sau primăria?

Pe Soare îl doare-n cot de cele 4 miliarde pe care primăria le va plăti ca penalități fostului Constrif SA

Haideți să vedem ce și cum cu durerea în cot a primarului Dragoș. În urmă cu câțiva ani, primăria a avut în planul de investiții contruirea unui campus școlar, lucrările fiind contractate cu firma Constrif SA. Din motive independente de constructor, investiția a fost stopată. După un timp, când s-a decis continuarea investiției, Constrif SA a intrat în faliment, fiind emisă și factura pentru lucrările executate, în valoare de aproximativ 13 miliarde lei. Din varii motive, serviciul economic a amânat plata facturii. Firesc, s-a ajuns în instanță, acolo unde primăria a pierdut procesul, prin hotărâre definitivă fiind bună de plată 13 miliarde lei. Ei bine, nici de această dată serviciul economic nu a catadicsit să plătească, iar drept urmare prin calcularea penalităților de întârziere s-a ajuns acum ca primăria să fie datoare… 17 miliarde lei.

A suflat vreo vorbă primarul Dragoș în conferința de presă despre cele patru miliarde? Nicicum. Probabil că nu are nici un interes să scape de șeful serviciului economic, cum vrea să scape de șeful serviciului juridic.

Nicolae TACHE


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved