Primarul Adrian Mocioniu a pierdut procesul cu fostul director al DADP Slobozia! Valeriu Roșca se întoarce pe funcție

Tribunalul Ialomița a decis, la jumătatea acestei luni, că primarul Municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, l-a demis într-un mod abuziv pe fostul director al Direcției de Administrare a Domeniului Public Slobozia, Valeriu Petre Roșca. Acesta revine pe funcție și își va recupera și salariile pierdute.

Tribunalul Ialomița a admis excepția nulității absolute a dispoziției nr 248/07.02.2020 emisă de Primarul Municipiului Slobozia privind încetarea contractului de management anexă la dispoziţia de numire nr. 1405/12.10.2017 a reclamantului Roşca Petre Valeriu. Constată nulă dispoziţia emisă de Primarul Municipiului Slobozia privind încetarea contractului de management anexă la dispoziţia de numire nr. 1405/12.10.2017 a reclamantului Roşca Petre Valeriu”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

În data de 16 iunie, completul de judecată i-a dat dreptate fostului director, declarând NULE documentele prin care a fost înlăturat de la conducerea DADP Slobozia. Acesta se va întoarce „cu plăcere” la muncă, „indiferent de culoarea politică a primarului”, după cum susține Roșca.

(…) Mi s-a reconfirmat o credință mai veche. Când ți se face o nedreptate, să nu uiți și să lupți. Lupta mea contra abuzului săvârșit de primarul Adrian Mocioniu s-a purtat în instanță. După doi ani și jumătate de muncă, muncă ce m-a trimis de două ori în secția UPU, am fost concediat, ca răzbunare pentru că nu am trecut în tabăra Pro România”, scria Valeriu Roșca pe pagina sa de Facebook, imediat după aflarea sentinței.

Totodată, același complet de judecători a dispus „reintegrarea reclamantului în funcţia deţinută anterior încetării contractului de management, respectiv funcţia de director al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public Slobozia și a obligat pârâtul la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acesta, de la data încetării contractului de management şi până la data reintegrării efective, sumă ce va fi actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii efective”.

Orașul în care m-am născut și trăiesc are nevoie de proiecte sustenabile care sa îmbunătațeasca calitatea vieții pentru fiecare dintre noi.

P.S. Domnul primar nu va putea vedea acest mesaj deoarece mi-a dat block pe rețelele de socializare, deși nu am schimbat niciun cuvânt cu dânsul din momentul concedierii mele abuzive”, a mai scris Roșca pe pagina de socializare.

Cu drept de apel în termen de 10 de zile de la comunicare, cererea depunându-se la Tribunalul Ialomiţa.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved