Primărița Nicoleta Toma cere testarea în masă a populației din Țăndărei

Printr-o adresă înaintată Direcției de Sănătate Publică Ialomița și în urma deciziei luate în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență, autoritățile locale din Țăndărei cer testarea în masă a populației din localitate. Edilul orașului susține că „în spital nu se află niciun pacient infectat, iar în oraș nu a mai fost nimeni confirmat pozitiv, iar asta înseamnă că ave toate șansele ca raportul epidemiologic să ne fie favorabil și să ieșim curând din carantină!”
Nicoleta Toma, primar Țăndărei: „Curba îmbolnăvirilor a fost descendentă și tinde spre zero. În acest context, așteptăm rezultatul experților de la nivel județean și sperăm ca decizia să fie favorabilă nouă, având în vedere că nu au mai fost îmbolnăviri în ultimele două săptămâni. Scoaterea orașului din carantină depinde, în totalitate, de autoritățile care au instituit-o și de acest raport, care este hotărâtor.”

Oamenii îndeamnă la revoltă, edilul la calm

În urmă cu o lună, mai exact pe data de 4 aprilie, printr-o Ordonanță militară, a fost dispusă carantinarea orașului Țăndărei. Nimeni nu a intrat și nici nu a mai ieșit din oraș. Nici măcar cei care trebuiau să ajungă la serviciu nu au fost lăsați să treacă de filtrele Poliției și ale Armatei, ca să nu mai vorbim de agricultorii care nu se pot deplasa în câmp pentru a-și îngriji culturile. După atâta timp, presiunea și stresul sunt tot mai mari, iar oamenii sunt extrem de revoltați, manifestându-și frustrarea inclusiv pe paginile de socializare unde îndeamnă la revoltă.
Nicoleta Toma, primarului orașului carantinat, îndeamnă la rându-i la calm și le cere oamenilor să mai aibă răbdare, pentru că o revoltă „ar inflama lucrurile și ar prelungi, cu siguranță, această stare.”
„Știu că nu mai avem răbdare, că suntem cu nervii întinși la maxim, că sunt situații limită, că mulți aveți pierderi în ceea ce privește locul de muncă, dar trebuie să rezistăm și să respectăm, în continuare restricțiile impuse, pentru a influența în bine luarea deciziilor în această privință. Am văzut că sunt persoane care îndeamnă la revoltă. Aceste îndemnuri nu pot face bine, iar o astfel de soluție nu ne ajută cu nimic, doar să inflamăm mai mult lucrurile și ar prelungi, cu siguranță, această stare. A fost greu până acum, încă este greu, dar timpul lucrează în favoarea noastră și trebuie să mai avem un pic de răbdare”, conchide primarul Nicoleta Toma.

Petronela MOROIANU


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved