Premii și diplome de onoare pentru veteranii de război din partea președintelui Consiliului Județean Ialomița

 

La inițiativa președintelui Marian Pavel, Consiliul Județean Ialomița a aprobat acordarea unor premii si diplome de onoare veteranilor de război care au domiciliul pe raza județului Ialomita. „Am avut deosebita onoare de a înmâna câtorva veterani din zona de centru a județului aceste semne modeste ale recunoașterii, prețuirii deosebite și respectului de care se bucura acești oameni minunați, care au dat dovada de curaj, eroism și sacrificiu în luptele purtate în cel de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Marian Pavel.

Au fost câteva întâlniri emoționante, relatări însuflețite ale trăirilor acestor bravi militari pe front, în confruntările pentru apărarea neamului și gliei strămoșești.

Este un deosebit privilegiu de a oferi o distincție de onoare și un premiu în bani veteranilor de război din județul nostru! Trebuie menționat faptul că mai sunt în viață 34 de veterani de război cu vârste cuprinse între 92 și 101 ani.

Cu emoție în suflet le-am ascultat poveștile de pe frontul de luptă și sfaturile sănătoase de viață ale acestor oameni, care, atunci când patria i-a chemat, au răspuns în modul cel mai strălucit, asumându-și toate greutățile, până la sacrificiul suprem! Să nu uităm niciodată faptele eroice ale bătrânilor noștri, cei care au udat cu mult sânge pământul strămoșesc, pentru ca România să reprezinte acasă pentru noi toți!

Vă mulțumesc și mă înclin în fața voastră, stimați veterani de război, pentru moștenirea lăsată!”, a transmis Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved