Poporul român s-a săturat de „wrestlingul mexican”

În anii pre-pandemici, 2018-2019, „Pământul a părut că stă pe loc”. Timpul n-a mai curs, căci lumea a înghețat într-un prezent aparent continuu, trăind în mod hedonist clipa.

 

* Când Pământul a părut că stă pe loc, lumea era fericită și nu știa că zidurile cetății erau asaltate și împresurate

Omul normal și obișnuit mergea la teatru, la cinema, la concerte, în cluburi, în city-break, în vacanțe exotice, costisitoare, flirta, nu-și refuza nicio tentație, făcea și desfăcea instant relații, consuma și polua ca și când toți oamenii ar fi devenit a-mortali, sănătoși si mereu tineri și, de plictiseală, consuma enorm de multă energie cu tot felul de „corectitudini” – politice, istorice, sexuale. Omul normal și obișnuit posta mult pe fața cărții, pe rețelele de socializare, făcea live cu dedicațiile pe manele sau cu boat trip-ul între două insule grecești, trimitea love sau hate stilizat pozelor cu pisici sau filmulețelor cu protestatari sau vlogeri care făceau bani din donații ale urmăritorilor. Exceptând mizeria și leopardul din spatele gardului frumos și stilizat vopsit, lumea era fericită și nu știa. Zidurile cetății erau, însă, asaltate și împresurate de corsari informatici și chimico-farmaceutici, care aveau cu totul alte planuri.

 

* Anul 2020 se repetă și în 2021 și are „șanse” să se repete până în 2030, anul „marii resetări”

Ce s-a intamplat în anii de dinaintea pandemiei a fost ceea ce făceau învățații bizantini inainte de cucerirea Constantinopolului de care Mehmet al II-lea Cuceritorul – se certau pe esentiala problema a sexului îngerilor. Sau genul îngerilor, ca să fiu „gender correct”. Azi, nimic din cele de mai sus nu sunt ceea ce păreau a fi. Totul este acum blocat sau înlocuit de distanțarea socială sociopatică și antropofobică, de segregarea instinctuală sau politic asumată, pe criterii sanitare sau economice, și de înțeparea programatică a turmei cu seruri de manipulare genetică, în vederea transformării noastre în ființe stereotipice, pavloviene, lipsite de atribute și însușiri. A început cu masca, menită a ne blura identitatea, a ne marca drept supuși lucrători ai stupului și a ne pregăti pentru diluarea în marea masa a nou-normalilor, puntea către transhumanism și, mai departe, către ființa post-umană, omul 2.0, care nu va mai împărți Pământul cu noi. Dar, evident, „pandemia” nu se termină aici. Anul 2020 se repetă și în 2021 și are „șanse” să se repete până în 2030, anul „marii resetări”.

Remodelarea noastră alchimică va continua, ca într-o interminabilă zi a cârtiței. Exceptând cazul în care un zgomot enervant va putea deranja cumva plutirea de somnambul a (până mai ieri) hedonistului, recent transformatul în nou-normal.

Iată de ce scrijelesc și eu aici, pe fața cărții…

 

* Populația sărăcită s-a săturat de spectacol de „wrestling mexican” – a ajuns cu cuțitul la os

În ciuda sugestiei lui Fauci de a se purta nu o mască, ci două sau chiar trei, (s-a găsit și la noi un „Scretin” cercelat care să-i repete inepția ca ecou-parazit – n.r.)  majoritatea guvernatorilor statelor americane au dispus ridicarea obligativității purtării măștii și revenirea treptată la normalitatea căreia toată lumea îi duce dorul. Nu prea mai ține narațiunea cu valul 3, 4 și n-șpe. Populația, mai ales cea tânără, s-a cam săturat de de-socializare și de rolurile primite în penibilul spectacol de wrestling mexican pe care lumea a fost obligată să îl joace și să îl aplaude. Iar populația sărăcită a ajuns, probabil, cu cuțitul la os.

 

* Reclamele sau avatarurile cu sferturi de curcubeu nu țin de foame

De foame nu țin nici reclamele sau avatarurile cu sferturi de curcubeu, nici discursurile exaltate și răzânde ale lui Gates. În plus, datoriile pentru tragerile de pe credit-card, pentru ipoteci și pentru studii nu se plătesc cu banii tipăriți de Federal Reserve (2 trilioane pe vrema lui Trump, promisiuni de încă 1,9 trilioane de la Biden) – acei bani nu se duc la populație, ci la marile corporații neo-feudale din „Big Tech”, „Pharma” și „Finance”. Cei 2000 de dolari/iobag promiși de Trump se transformaseră, oricum, în 1600 de dolari, din cauza programului Federal Reserve de creștere a masei monetare M2 cu 66% într-un singur an.

 

* Arafat joacă în continuare rolul sumbru de cioclu

Între timp, rata de infectare crește în București (după „statistica” oficială – n.r.), ca Făt-Frumos, ceea de îi permite lui Arafat să își joace în continuare rolul sumbru, de cioclu – orașele vor fi din nou carantinate, cu consecința re-închiderii școlilor și a interzicerii Paștelui (din nou …) (și deloc întâmplător – n.r.). E foarte probabil că rata infectărilor a fost lăsată să crească din nou, din pix (manevra re-introducerii focarelor în calculele statistice este mai mult decât străvezie, este transparentă) pentru că protestele s-au înmulțit și s-au intensificat.

Notă intermediară – Belgia, în mod neașteptat, se opune pașaportului de vaccinare și obligă „Pfizer” să își mute capacitățile de stocare în altă țară (Cîțu – Voiculescu se laudă că stocarea se va face la București, dar nu există asemenea capacități – este nevoie, totuși, de depozite pentru 2 miliarde de doze, ținute la minus 80 de grade…).

 

* Problema căderii emoționale pe care o trăiesc copiii și adolescenții asociată cu supra-îndatorarea populației vor genera tentative ca oamenii să își facă singuri dreptate

Nu știu cum se va putea rezolva problema căderii emoționale pe care o trăiesc copiii și adolescenții și nici cum se va putea depăși cu bine marele necaz al creditelor „neperformante” și al supra-îndatorării, care va cauza curând zeci de mii de evacuări din locuințele familiale, dar este cert că vor apărea foarte multe tentative ca oamenii să își facă singuri dreptate. Și tot felul de gesturi necugetate, din care vor surveni suferințe și tragedii ale nevinovaților, așa cum deja se vede la tv. Cât de profesionist acționează în astfel de situații Poliția și I.S.U. (asupra căruia hegemonia lui Arafat este încă indiscutabilă) s-a văzut. Putem să avem „încredere”. La fel cum putem să avem „încredere” în justiția română pro-bănci și pro-colectori de creanțe.

 

* Excesele de zel pandemic ale unor jandarmi și polițiști care au amendat și bătut românii pentru „oribila faptă” de a vinde pătrunjel și ghiocei

Rămâne de văzut cum va reacționa societatea la mișculațiile care se fac în vederea desființării Jandarmeriei. Eu sunt fan, mai ales având în vederea excesele de zel pandemic ale unor jandarmi și ale șefilor lor, care au amendat, bătut și băgat în dubă pentru „infracțiunea” de a nu completa corect declarația pe propria răspundere, pentru oribila faptă de a vinde pătrunjel pe trotuarul de lângă vechea piață agro sau pentru delictul de a te plimba bramburea, fără mască, în aer liber, în vârf de munte, pe miriște sau în jurul mesei de Crăciun ori a artificiilor de Revelion. Culmea este că și niște protestatari – polițiști s-ar putea să fie și ei fani, căci jandarmii i-au cam (com)bătut și pe ei…

Prof. univ. dr. Gheorghe PIPEREA

Aranjament grafic cu imagini preluate de pe internet

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved