Polițiștii ialomițeni, mobilizați pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

 

La sfârșitul săptămânii trecute polițiștii ialomiteni au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

Acțiunile au fost coordonate la nivel național și s-au desfășurat pe raza întregului județ, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomita, în colaborare cu Direcția Silvică Ialomita.

În cadrul acestor acțiuni au fost instituite filtre rutiere pe drumurile publice, care au vizat controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

În zilele de 11, respectiv 12 decembrie, pentru neregulile constatate au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, precum și a altor acte normative fiind verificați și trei agenți economici de profil.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved