Poate în Africa

Dan Elias

La campionatul mondial de fotbal, echipa Marocului câștigă un joc (căci nu este decât un joc, nu buricul existenței noastre) cu cea a Belgiei. Nimic extraordinar și totuși..! Artificialitatea multiculturalismului și-a dat în petic. Marocanii din Bruxelles au făcut prăpăd pe străzile unde chiar ei locuiau, ca cetățeni belgieni. Nu cred că mai trebuie să fac nici-o demonstrație. Aviz amatorilor de „fapte bune” fără discernământ, de primire la grămadă a refugiaților, de umilire a propriului popor pentru o mângâiere pe creștet de la stăpâni.

O tânără călătorea singură în compartimentul unui tren, în România anului 2022. Intră „nașul”, cel care trebuia să controleze biletul și .. o „controlează” pe fată, nu biletul. O strânge în brațe, o sărută și o linge pe față. Victima acestei monstruozități face reclamație peste tot; poliției, cefere-ului și presei. Credeți că au sărit ca arse instituțiile statului să-și apere cetățeanul în fața nemernicului? Nici pomeneală! Mă mir că nu i-au trimis o adresă de justificare; „Domnișoară reclamagioaică! Matale crezi că noi ne ocupăm de toate nimicurile!? Noi avem treabă cu salariile, cu războiul de la graniță, cu serbările nato de la București, cu unu decembrie și cu atâtea altele.. Și până la urmă, ce ți-a făcut? Te-a mâncat? Nu! Te-a pupat și el că poate era amărât, săracul, de leafă, de viață, de schimbările climatice… Să zici mersi că nu-ți trântim și o amendă că n-ai stat!”

O mamă participă la violarea copilei sale de 9 ani de către concubin. Fete de 12-13 ani sunt luate de pe stradă, sechestrate și violate. Toți golanii pământului își strigă libertatea, nemulțumiți că la banii lor ar fi trebuit să fie mai mare; .. libertatea adică. Ilie năstase pleacă din țară nemulțumit că nu poți conduce pe drumurile publice cu băutura în nas. Și până la urmă are dreptate, sărmanul! În România de astăzi doar așa mai poți suporta umilințele și nemernicia.

Un primar se bate cu doi consilieri pentru o echipă de fotbal, într-o localitate de pe plaiul ăsta mioritic plin de ciobani. Nu pentru străzi; nu pentru apă curentă; nu pentru canalizări; pentru fotbal! Probabil că era unul dintre primarii care nu aveau cu ce să își crească copiii și aștepta mărirea de 25 la sută la salarii ca să nu-și piardă mințile; am reprodus aici părerea avizată a pesedeilor și peneleilor. (Ați văzut ce bine se înțeleg la alde d-astea!?)

Cam așa arată România și europa! Credeți că nu știa el, Țiriac, de s-a mutat tocmai în Africa!?

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved