PNL Ialomița a stabilit lista de candidați pentru parlamentare

 

 

Tinel pe tușă, Găină pe loc neeligibil

În cadrul ședinței Biroului Politic Județean al PNL Ialomița care a avut miercuri, 15 octombrie, liberalii și-au stabilit candidații pentru Senat și Camera Deputaților. Luminița Barcari deschide lista la Camera Deputaților, iar Chioveanu Robert-Viorel pe cea la Senat.

Camera Deputaților:

1. Barcari Luminița-Rodica

2. Găină Mihăiță

3. Răceanu Gabriel

4. Cristea Nicu

5. Ioniță Gabriel

6. Mitrea Traian

Senat:

1. Chioveanu Robert-Viorel

2. Catrinoiu Gheorghe

3. Racovițeanu Mihaela

4. Merlea Sile-Adrian

Candidaturile urmează să fie validate și de conducerea centrală a partidului.

PNL Ialomița, prin forurile sale interne de conducere, a stabilit listele cu candidații pentru Camera Deputaților și Senatul României. Pe 6 decembrie, când sunt programate alegerile parlamentare, avem un ultim obstacol în calea restaurării unui stat de drept funcțional și a unei majorități parlamentare legitime. Avem nevoie de o dezvoltare normală a României și a județului Ialomița, ceea ce numai o nouă majoritate democratică în Parlamentul României, care să susțină un guvern liberal, ne poate oferi”, a transmis de Dragoș Soare, președintele interimar al PNL Ialomița, pe pagina sa de facebook.

Luminița Barcari a fost candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița unde a obținut un scor de peste 36%, pierzând însă în fața contracandidatului său de la PSD, Marian Pavel. În prezent, aceasta ocupă funcția de ministru secretar de stat în Ministerul Eudcației.

Chioveanu Robert-Viorel este președintele ANSVSA (aia cu pesta porcină, în laboratoarele căreia se pregătește de zor să vină din nou masacrarea în masă a nevinovatelor suine), „transferat” la Ialomița pentru a candida primul pe listă la Senat.

După cum observați, năstrușnicul deputat Gheorghe Tinel, cel care de vreo două ori a intrat în Parlament pe ușa din dos (prin redistribuire) și care acum două săptămâni se bătea cu pumnul în piept că niciodată PNL nu a avut în Ialomița rezultate ca în mandatul său de președinte al organizației județene, a fost lăsat, cu siguranță spre binele partidului, pe tușă.

Al doilea pe listă la Camera Deputaților, social democratul Mihăiță Găină refugiat în PNL pentru a vota căderea Guvernului Dăncilă, mai are o mică șansă, de pe locul doi putând să aibă și el norocul chior al lui Tinel și să intre prin redistribuire în Parlament. Dacă nu, cu siguranță iese pe ușa din dos din politica (mă rog, dacă prestația sa de două decenii prin Parlament se poate numi politică) românească.

Pe locuri neelegibile regăsim liberali cu merite mult mai puține decât se laudă Tinel că ar avea el, regăsim câteva nume interesante, perdanți notorii la ultimele alegeri locale: Catrinoiu Gheorghe de la Fetești, Cristea Nicu de la Roșiori, sindicalistul Mitrea Traian de la Țăndărei sau Adrian Merlea, cel care a trecut de la ALDE la PNL crezând că rupe gura târgului, dar a pierdut scaunul de primar la Perieți.

În fine, și un nume care merita, în opinia noastră, un loc eligibil pe lista liberalilor ialomițeni: profesorul Gabriel Ioniță.

Nicolae TACHE

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved