Planul înclinat

Dan Elias

Un părinte care ține la copilul lui achiziționează teste!” Ce vorbești, mă! Pă cuvântul tău de pionier? Dar o țară care își respectă cetățenii, nu ar trebui să-și protejeze tânăra generație!? Profesorii și-au cumpărat teste? Cât este procentul de vaccinare în rândul angajaților din învățământ? Cât este procentul de antivacciniști din școlile românești? Dar cel al analfabeților funcționali? Și nu mă refer la copii.

În învățământul românesc un singur lucru a atins perfecțiunea: bulibășeala! La asta chiar vă pricepeți! Nu cred că mai este cazul să vă aduc aminte etimologia acestui termen. Aici sunteți pe primul loc în lume!

Cum să frazeze ministrul o astfel de aserțiune imbecilă!? La voi, tupeul a devenit o instituție în sine. Sensul din cuvintele ministrului duce la o condiționare fără rușine: adică, dacă nu cumperi teste, tu ca părinte, înseamnă că nu-ți iubești copilul? Jegos și inacceptabil!

Puneți, mă, mâna și faceți-vă treaba! Asigurați căldura din sălile de clasă! Asigurați căldura din sufletele profesorilor! Păziți copiii de ispitele și relele acestei lumi, pe care noi toți am creat-o așa strâmb! Puneți pe primul plan asistența medicală din școli, acolo unde acum nu se duce nimeni pentru că nu „iese” nimic! Căutați orice soluție, oricât ar costa în bani, dar nu mai opriți școala! Învățământul la distanță poate fi cel mult o sursă de informații, numai că școala trebuie să fie în primul rând educație! Nimic nu este pentru o nație mai important decât educarea generațiilor de mâine. O să simțim toți asta pe propria piele.

Dar, ce știu eu! Faceți cum vă taie capul! Pe predoiu nici măcar nu-l taie, de cap este vorba și uite-l că face! Puțin îl interesează pe el că a scuipat pe tot sistemul de pensii și a adus lehamitea asupra întregului guvern. Aia cu „n-avem bani”, era pentru proști. Aia cu „nu ne lasă pnrr-ul”, pentru creduli. Iată că dacă vrei să mărești pensii și salarii, poți!

Despre dîncu, cu cea mai mare dragoste! Un sofist la ministerul apărării. Eu cred că el singur nu înțelege ce spune. Mereu m-am întrebat cum s-o împăca rigoarea și disciplina militară cu .. gurismul. Doar iohanis îl înțelege și viceversa. Vorba cântecului: ce bine se înțeleg ei doi! Vă puteți imagina o discuție despre Ucraina, nato și tratativele ruso-americane între dîncu și iohanis? Doamne-ajută!

Poate că au vorbit despre planul înclinat și despre legile lui. Poate că le-a explicat profesorul de fizică cum o iei la vale de nu te vezi, dacă nu te țin picioarele și capul.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved