PLAIVAZ

*

Nu cu mult timp în urmă o doamnă, rudă cu mine, încerca să mă convingă că vaccinul împotriva coronavirusului îţi schimbă sângele şi nu mai poate fi folosit în transfuzii, îţi schimbă ADN-ul, personalitatea şi unde mai pui că este lucrătura rafinată a diavolului, care pune stăpânire astfel pe credinciosul naiv. Bineînţeles că doamna lucrează într-o instituţie publică şi merge de trei – patru ori pe săptămână la biserică. Chiar dacă s-ar prăbuşi lumea în jurul ei, nu-i pasă; cum să-şi ofere pe tavă sufletul diavolulu? Între timp toată familia ei s-a îmbolnăvit, soţul destul de grav şi mă întreb dacă încercarea asta îi va schimba cumva viziunea? Probabil că nu. Aşa gândesc foarte mulţi compatrioţi care petrec prea mult timp pe internet.

*

Televiziunile prezentau cazul unor românce care-şi pierduseră slujbele bine plătite din Italia fiindcă refuzau vaccinarea din motive similare. Nevaccinarea este o opţiune, dar trebuie să îţi asumi consecinţele: accesul interzis în spaţiile publice şi, deoarece este un act voluntar, o declaraţie pe propria răspundere că nu soliciţi ajutor medical şi internarea în spital în cazul infectării.

*

Puterea politică şi financiară este euforică, creează dependenţă. Baronii PNL-işt, care îl ţin în spate pe F. Cîţu dictează de fapt deciziile guvernamentale. Sforile din jocul acesta de marionete merg până la Cotroceni, unde se creionează detaliile finale ale scenariilor. Că cetăţeanul alegător doreşte locuri de muncă sigure şi prosperitate, este fantezia lui. Pentru politicienii de la vârf contează doar conservarea privilegiilor, nimic altceva. Dacă dorea sincer stabilitate poitică, Cîţu demisiona înainte de demisia miniştrilor USR-işti. Ce contează o funcţie când interesele statului în această grea situaţie pandemică sunt esențiale? Nu probabil, ci sigur, cei care trag sforile nu i-au permis.

*

Virusul acesta cultivat în laborator este asemănător celui cibernetic: se autoperfecţionează prin mutaţii succesive, astfel încât vom avea nevoie de vaccinuri anuale sau sezoniere de acum până la paştele cailor. Gangsterii din nociva industrie farmaceutică şi-au atins scopul. Nu cred că-şi permiteau să arunce în lume această creaţie diabolică fără permisiunea şi comanda expresă a puterii politice şi finaniare. S-au realizat astfel două obiective: reducerea populaţiei prin aplatizarea curbei natalităţii şi concentrarea resurselor mondiale în mâinile câtorva grupuri de interese.

F.M.Ciocea


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved