Penurie de candidați la primăria Slobozia: zece pe un loc, ca la… Facultatea de medicină

 

Bătălia pentru fotoliul de primar al municipiului Slobozia este mai ceva ca la Facultatea de Medicină, 10 pe loc. Potrivit datelor publicate de Biroul Electoral Municipal Slobozia, pentru funcția de primar la alegerile din 27 septembrie și-au depus candidatura 9 candidați din partea formațiunilor politice și un independent.

Constantin Petre este numele acestuia, urmat de Alexandru Dănuț Potor, candidat din partea PSD Ialomița. Gabi Ionașcu, în prezent senator, ocupă poziția a treia și s-a înscris în cursă din partea Partidului Mișcarea Populară. Și Partidul Ecologist Român are un candidat, pe Ștefan Ghibanu, ex-director al SC Drumuri și Poduri, firma Consiliului Județean Ialomița. Pentru funcția de primar al municipiului Slobozia, PNL Ialomița l-a propus pe Dragoș Soare, aflat la prima sa candidatură de acest gen. Este urmat de Valentin Băcanu, candidat din partea Partidului Ialomița, în trecut ocupând funcția de viceprimar al municipiului reședință de județ din partea PSD.

Există și o femeie înscrisă în această cursă electorală: Rodica Boancă. De profesie cadru didactic, aceasta candidează din partea Alianței pentru Unirea Românilor. Avocatul Octavian Donose a intrat în cursă din partea Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberale).

Fostul primar Adrian Mocioniu candidează pe listele Pro România, în timp ce Ioan Martin, fost vicepreședinte al CJ Ialomița ales cândva pe listele PNL, candidează acum din partea ALDE.

La Consiliul Județean Ialomița există patru candidați: Luminița Barcari (PNL), senatorul Marian Pavel (PSD) și Victor Moraru (Pro România) și Ionel Gae (ALDE). O fi mai greu, o fi mai ușor, Dumnezeu și … electoratul știu.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved