Pentru deschiderea noului an școlar în deplină siguranță, viceprimarul Gabriel Mușat s-a așezat la masa dezbaterilor cu directorii unităților de învățământ din Slobozia

 

Deschiderea anului școlar în condiții de siguranță sanitară pentru elevi și cadre didactice reprezintă o prioritate pentru toți factorii decizionali.

Viceprimarul Gabriel Mușat și directorul economic, Adrian Trifan, s-au așezat la masa dezbaterilor joi, 27 august, cu directorii unităților de învățământ pentru a stabili necesarul de materiale, să identifice resursele financiare și procedurile de achiziție a produselor de igienă și protecție.

Directorii de școli și de grădinițe au atras atenția aupra nevoilor de investiții, pregătire și adaptare la noile cerințe pentru desfășurarea activităților instructiv-educative, în lipsa unui cadru legislativ care să reglementeze acest început de an școlar.

În baza unei statistici privind personalul didactic/ auxiliar, numărul de preșcolari și elevi, precum și suprafețele utilizate, transmise de către fiecare instituție școlară, unitatea administrativ teritorială se obligă la identificarea resurselor financiare și la achiziția de materiale dezinfectante și măști necesare până la sfârșitul lunii decembrie, pe care le va distribui ulterior către grădinițe și școli.

Directorii au mai adus în discuție utilitatea lămpilor UV, pentru sterilizarea încăperilor și a diverselor suprafețe de lucru, precum și a tunelului dezinfectant la intrările în unitățile de învățământ. Și servirea mesei la grădinițe și la clasele de step-by-step stă sub semnul incertitudinii, fiind greu de gestionat din lipsa spațiului pentru păstrarea distanțelor necesare între copii.

De asemenea, a fost dezbătut deficitul de personal din grădinițe, unde grupele de preșcolari sunt numeroase, iar îngrijitoarele sunt puține. În școlile gimnaziale și licee, mai multe cadre didactice care fac parte din categoria de vârstă vulnerabilă, s-au retras din învățământ.

Următoarea întâlnire a directorilor unităților școlare cu conducerea administrației publice locale va avea loc după emiterea unui ordin ministerial care să ofere cadrul legal pentru pregătirea începerii anului școlar în detaliu.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved