Pensionarii și virusul jignitor al “Dreptei românești”

 

Batjocura la care sunt supusi pensionarii anului 2020, printr-o propaganda mincinoasa si jignitoare a declaratiilor si a comunicatelor nu are echivalent in istoria Romậniei. Imediat dupa februarie 2017, cậnd au inceput efectiv marirea valorii punctului de pensie si aplicarea unor importante facilitati fiscale pentru pensionari, politicienii din PNL, USR si PMP au fost inoculati cu un virus jignitor care avea ca tintặ cinci milioane de pensionari. Cu toate ca ne aflam la inceputul unui ciclu electoral si mai erau patru ani pậna la urmatorul, primul simptom al infestarii cu URA si INVIDIE POLITICA a fost acela de a lansa sloganul “POMANA ELECTORALA” repetat cu obstinatie bolnavicioasa in anii urmatori, de sute si mii de ori. Treptat, pe masura ce PSD-ul aplica milimetric promisiunile de crestere a valorii punctului de pensie (871,7 lei in 2016 -1265 lei in septembrie 2019), iar Legea Pensiilor a fost aprobata in Parlament, URA a crescut in intensitate, astfel ca s-a transformat in anul 2020 intr-o adevarata PANDEMIE. Aceasta s-a extins pe un teritoriu social care cuprindea nu numai liderii politici din PNL, USR si PMP, ci si reprezentanti ai oamenilor de afaceri, bancheri, analisti, consultanti si economisti “de dreapta”. Sloganul imund “Pomana electorala” a fost dat uitarii (nu si de catre pensionari). Nou-venitii in PANDEMIA URII alaturi de politicienii “de dreapta”, toti bogati, toti cu buzunarele adanci au schimbat discursul: ”Ei au grija tarii si al viitorului ei, fara sa le pese acestor domni ca doua milioane de pensionari primesc intre 800 si 1100 de lei lunar”. Pot sa scriu pagini intregi cu nemernicii spuse si scrise de catre acestia atunci cand se refereau la marirea pensiilor sau la pensionari pur si simplu. Cateva exemple de asemenea otravuri: “pomana electorala”, “pomanageala”, “aceste nebunii, aceste aiureli cu maririle de pensii si salarii au fost facute de Guvernul PSD ca sa spaguiasca poporul pentru a-l tine pe Dragnea departe de inchisoare”, “crima economica”, “grecizarea Romậniei”, “va fi desert financiar”, “vom plati la datorii neam de neamul nostru” etc etc. Cativa dintre autorii “zicerilor’ otravite de mai sus: Ludovic Orban, Iohannis, Traian Basescu, Biris Gabriel etc.

Intr-o carte aparuta de curand, “Economia in vremea Coronavirusului”, un reputat economist, Iancu Guda, scrie urmatoarea blasfemie cu privire la pensionari: “Cine nu are batrani, sa-si cumpere! Probabil cel care a gậndit acest sfat, nu s-a gậndit deloc la problema pensiilor din perspectiva sustenabilitatii…” Domnul Guda putea sa se abtinặ de la interpretarea jignitoare a proverbelor cu batrậni, deoarece poate deveni el insusi “nesustenabil” din punct de vedere moral. ”Nu mai cumparati batrậni”! pare a fi indemnul dậnsului. Eu i-am cumparat cartea – mi-a folosit si mie si l-am facut si pe dậnsul putin mai sustenabil financiar -, dar citind ceea ce a scris la pagina 162 despre pensionari, l-am “cumparat” si pe dậnsul din punct de vedere al caracterului.

In numarul 838 din 12-18 martie al revistei “Dilema veche” Andrei Manolescu, redactor-sef-adjunct, a publicat un articol cu titlul “Predicatorii de la coltul strazii”, care reprezinta un mizerabil si josnic atac la adresa pensionarilor traitori si trecatori pe acest pamant romậnesc in ultimii 50 de ani – aproximativ din anul 1970 si pậnặ in luna martie 2020. Dupa ce batjocoreste generatia de pensionari a parintilor mei – 1970 – Andrei Manolescu murdareste toate generatiile de pensionari care s-au succedat pana in zilele noastre, trecand prin generatia de la Revolutie, rundele de alegeri post-revolutionare, mineriade si, evident, generatia actuala. ”Predicatorii” de la coltul strazii fabuleaza, peroreaza, sunt anti-americani, anti-occidentali, au idei nationalist-izolationiste, flutura pericolul maghiar etc etc. Cine sunt acesti ”predicatori”? Ne spune urangiul de pensionari, Andrei Manolescu: “In mai toate cazurile era vorba despre pensionari, cu figuri inrosite de patima, cu priviri fixe, cu o logoree plina de clisee, inflexibili si impenetrabili la niciun fel de argumente logice”.

Cred cặ niciodata in istoria Romaniei nu s-au mai scris asemenea cuvinte grele, apasatoare, urậte, murdare cu privire la pensionari. A reusit in anul 2020 “omul de cultura” Andrei Manolescu. Câta ura patologica. Câta lipsa de educatie primara. Cậta nesimtire.

Inginer,

Popa Constantin

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved