Pensionarii și useriștii, ăi care zic că salvează România

 

Dupặ alegerile locale, un reputat jurnalist economic a fặcut urmặtoarea apreciere comentậnd rezultatele obtinute de USR : “O GENERATIE NOUẶ, CU ALTE ASPIRATII DECẬT MAJORAREA PENSIILOR ISI CAUTẶ PROPRIUL DRUM IN POLITICẶ”.

Nici nu mặ aşteptam ca tocmai USR-ul sặ aibặ asemenea ASPIRATII “demodate”. Cu excepţia liderilor PSD, de ieri si de astặzi, pe nimeni nu mai intereseazặ cum pot sặ trặiascặ douặ milioane de oameni in vậrstặ cu pensii intre 800 si 1100 de lei lunar. USR-istii noştri au alte aspiratii, mai sofisticate. Vor “o tarặ ca afarặ”, dar repede-repede, cặ le trece tinereţea si nu s-au imbogặţit incặ. Unii dintre aceştia au impresia cặ lumea incepe cu ei, iar cei bặtrậni ii cam incurcặ, le cheltuie resursele. Din munca lor ne plặtesc nouặ pensiile, iar noi, in opinia lor, nu am fặcut nimic pentru ei. Vor o ţarặ ca afarặ, dar cu pensii ca in Romậnia, printre cele mai mici din Uniunea Europeanặ.

Acum cậteva zile, la tv, o tậnặrặ si ingenuặ USR-istặ, domnisoara Raluca Prunặ, a vorbit emoţionatặ si cu mult respect fatặ de bặtrậni despre majorarea pensiilor. Initial, am crezut cặ este “cu noi”, ca armata la Revolutie. In final, insặ, ca un om de stat responsabil a tranşat sec problema: “Nu se poate, nu sunt bani”.

Dragi USR-işti, salvatori de ţarặ si popor, incoruptibili si alungặtori de politicieni penali din functiile publice, va rog respectuos un lucru: daţi un comunicat in care sặ arặtaţi sumele incasate de co-preşedintele vostru, domnul Barna, de la firme aflate la inceput de drum şi de la Consilii Judeţene contra sfaturi inţelepte denumite modern “consultanţặ”. Si, eventual, cậte firme mai functioneazặ dintre cele consiliate de co-presedintele Barna pe bani europeni şi nu numai. Existặ date, exista sume virate şi incasate, existặ o evidenţặ a firmelor. Aşteptặm.

Prin aprilie 2019 am intrat in vorba cu un tậnặr USR-ist din Slobozia, care impreunặ cu alţi 7-8 tovarặşi de aspiraţii inalte agita o pancartặ pe care scria “ciuma roşie”. Era o micặ demostraţie a “salvatorilor” in faţa Casei de Cultură Municipale, in care PSD-ul judetean avea o şedinţặ. Treceam intamplặtor pe acolo si am hotặrật sa ma deconspir: “Eu apreciez ce a facut ciuma rosie pentru profesori, medici, functionari publici, pensionari si cei platiti cu minimum pe economie. Aproape 8 milioane de oameni trặiesc putin mai bine.”

Tậnặrul mi-a adresat mai multe intrebặri deplasate, printre care una semnificativặ pentru concepţia si atitudinea lor faţặ de bặtrậni: “Ce ai facut dumneata pentru mine?” I-am raspuns pe scurt, puţin stậnjenit: “Uite, Metroul, Casa Radio, Sala Palatului, Intercontinental… doar in Bucuresti”. I s-a schimbat putin faţa, ceva, asa, a milặ, pặrậnd a spune: “Iatặ, mặ, sặracul, a mai facut cậte ceva, nu mặ gậndisem….” Ii raspund acum, mai amặnuntit, la intrebarea sa: “Dacặ eram medic ginecolog eram primul dintre oameni care il ajuta in viatặ, dacặ eram pediatru ii tratam bolile copilặriei, dacặ eram invatator il ajutam sặ descifreze tainele scrisului si ale cititului, dacặ eram pompier il ajutam la necaz, dacặ eram profesor la Facultatea de Cibernetica il “fặceam” IT-ist (care prin hotặrârea Ciumei Rosii-PSD nu plặteşte impozit pe salariu)… dacặ… dacặ… şi toate acestea pe cheltuiala societặţii. In sfậrşit, dacặ eram pặrintele lui natural il educam cel puţin la nivelul de a nu pune asemenea intrebặri idioate. Eu, insặ, am fost inginer agronom si am sặ ii povestesc tậnặrului USR-ist in numặrul viitor al ziarului “Ialomiţa” ce au facut pentru el si pentru intreaga societate romậneasca de astặzi milioane de femei care au lucrat in CAP-uri intre anii 1950 si 1989. Mai traiesc cậteva sute de mii. Ciuma Rosie -PSD le-a adus de la statutul de asistate social cu 200-300 de lei lunar la statutul de pensionar cu 700 de lei lunar. Ciuma Galbena-PNL “le-a dat, ca Ceausescu, 100 de lei”. Aceasta mizerabila jignire “le-a dat ca Ceausescu 100 de lei” a fost rostita de Ciolos si de Orban in Campania electoralặ din 2019 cu referire la toate cresterile de pensii si salarii fặcute de PSD. Iar ei acum, pentru profesori, de exemplu, nu mai au 600 de milioane de lei pentru a aplica Legea Salarizặrii, dar au miliarde de lei, in pandemie, sặ cumpere corvete miltare de la francezi şi avioane de luptặ din SUA.

Ing. Constantin POPA


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved