Pensia de naivitate

Dan Elias

Am trecut de curând pe lângă șansa unică în istoria democrațiilor de a avea în stradă o grevă a .. primarilor și una a .. revoluționarilor. Nu râdeți căci nu e de glumă. Teoria conflictelor sociale ne spune că o grevă presupune oprirea lucrului. Vă puteți imagina ce tragedie ar fi fost ca primarii să nu mai vină la muncă și numai o zi!? Viața noastră s-ar fi schimbat radical! În ceea ce îi privește pe revoluționari, problema este mai complicată. Ei oricum nu mergeau la muncă și asta nu pentru că nu ar fi vrut. Nu! Dar o revoluție este un eveniment unic. Te duci o dată și nimeni nu știe când muncești la alta. Acum, eu doar bănuiesc că au și un sindicat al revoluționarilor, de unde li s-a spus clar; „Măi, băieți! Dacă nu vă satisfac revendicările, la următoarea .. încetați lucrul.” La fel au făcut, probabil, și revoluționarii de la 1789, ai lui Tudor Vladimirescu sau de la 1848. Este de notorietate că lui Gheorghe Magheru, Nicolae Bălcescu, Nicolae Pleșoianu, Alecu Russo, Mihail Kogălnicenu sau Popa Șapcă statul le-a dat case, moșii și pensii până la adânci bătrâneți!

Dacă glumița mea nu vă place, rețineți că subsemnatul a fost și printre singurii trei revoluționari ai bietei noastre localități, dar și primul primar ales! Așa că știu ce vorbesc! Am fost rugat să spun ceva despre zilele revoluției la o emisiune televizată și am refuzat pe motiv de rușine. Da! Mi-e rușine de ce am făcut, chiar dacă aveam numai treizeci și doi de ani pe atunci. Pe naivitatea mea și a altora, huzuresc astăzi toți analfabeții și golanii. O pensie de naivitate nu poate să-mi dea și mie statul ăsta!?

De ce nu vă întrebați unde era iohanis, unde era ciolacu, unde era ciucă sau aurescu în zilele revoluției! Sau cam ce făceau isărescu, vasilescu și arafat când ceușescu trăia încă!

Apropo de ceaușescu. O știre imbecilă ne reamintește ce spunea nbc-ul american în urmă cu 33 de ani despre execuția soților ceaușescu; „Românii au primit moartea dictatorilor ca pe un cadou de Crăciun!” Nu, mă! Doar nemernicii pot accepta o crimă în ziua nașterii lui Isus! Nu există motivație pentru o astfel de faptă! Acela a fost începutul sfârșitului pentru noi!

PS. Rugați-l pe iohanis să meargă la zelenski, să-i pupe mâna și să-i mulțumească pentru recenta lege a minorităților. Vai de mama noastră!

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved