Pedagogi de școală nouă; nu ne ninge, nu ne plouă. Ni se rupe fix în două!

Dan Elias

Prima lecție de educație sexuală la clasa a cincea – guvern, așa cum o dorește vizionarul (sau vizuinarul!?) dan barna.

Intră pedagogul.

Bunăăă ziuuua! Bună ziua domn profesor! Stați, mă, jos și silențium! Știți voi ce lecție avem astăzi? Geografia, domnule? Nu! Istoria, domnule? Nu! Muzica, domnule? Nu, mă loazelor! Astăzi avem educația sexuală. Oare știți voi, stimabililor, ce este acela sexul? Aud? Nu chicotiți prostovanilor! Tu, ăla din vice-prima bancă, scoate, mă, degetul din nas și spune-mi cum te cheamă. Pe mine mă cheamă…. mă chemă cum o cheamă și pe mama. Și pe mumă-ta cum o cheamă? Ca pe tata. Cum te strigă la catalog? Eu îi strig pe ei, domnule. Doar șeful și cioloș îmi spun; „bă, barna”. Stai jos! Și tu, domnișoară, de ce plângi? Când veneam spre școală, o bătrânică și un moș în baston au aruncat cu ouă în mine și mi-au pătat rochița..! Dar ce le-ai făcut? Nimic! Absolut, nimic! Nici nu știam că mai există! Nu mă mai întrerupeți! Stai jos și tu. Silențium! Astăzi intrăm în materie! Dă-le dracului de ouă! Răspunde tu, bărbiță. Ce este sexul? Domnule profesor, eu am lipsit de la școală pentru că am fost cu pnrr-ul la bruxelles. Lola dintr-a șasea mi-a adus lecțiile la hotel, dar n-am înțeles nimic. A zis că mi-l arată mai târziu.

Dar femeia și bărbatul ce sunt, mă loazelor? Știe cineva să-mi spună? N-avem voie și nici nu este frumos. Gen au numai substantivele. Cucul și pupăza sunt doar niște fleacuri! Așa zice mama. Și tac-tu e de acord? S-a resemnat; „Ce nu-i pentru mă-ta un fleac!”

Nu vă râdeți! Nu vă râdeți! Vă dau afară! Toată lumea așteaptă să vă dau afară! Să vorbim acum despre sinonime.. Spune-mi, tu care ești șeful clasei, ce sunt acelea sinonime? Nu-i așa că ele sunt cuvintele diferite care au același sens? Ba, da, domnule! Bravos, cîțule! Vedeți mă, ce înseamnă să pui mâna pe carte de mic!? Astăzi ai de la mine un „unșpe”. Eu „nem tudom”, dar pot să răspund? Chiar te rog și dezvoltă un pic. Sinonimele sunt folosite în nuanțarea comunicării. Adică, zici prinț și te gândești la ursoaice; zici picioare și vezi craci; zici sân și ele sunt țâțe toată ziua! Stai jos! Stai jos! Foarte bine! Dar mai știu și cu păsărici! Nu mai trebuie!

Pentru că mai este puțin din această oră de educație sexuală, facem și un pic de desen. Să-mi spuneți voi ce am vrut eu să reprezint aici. Un caștravete, domnule! Mâncă-l cu mumă-ta că numai la caștravete vă e gândul! Gata! Notați bibliografia pentru data viitoare. Kama Sutra și Decameronul și nu în ultimul rând, scrieți un eseu despre ideile filosofice ce se desprind din „Povestea boierașului de țară și a fecioarei cu .. gâdiliciul zglobiu” de Emil Brumaru.

Domnule! Domnule! Ce mai este, mă ghinea, mă!? Lola mi-a trimis un mesaj. Vrea să știe când avem noi săptămâna de practică.

Afară! Afară!

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved