Pe 27 iunie, alegeri locale parțiale în comunele Ion Roată și Gura Ialomiței

Pe 27 iunie 2021, în România sunt organizate alegeri locale. Și noi, ialomițenii, vom avea din nou parte de o efervescență electorală în două localități: Ion Roată și Gura Ialomiței.

După 21 de ani, Cazacu Marinică are șansa să se întoarcă pe scaunul de primar al comunei Ion Roată

La Ion Roată, alegerile sunt organizate ca urmare a faptului că după alegerile locale din vara anului trecut mandatul câștigat la urne de Cazacu Marincă (Partidul Ialomițenilor) a fost anulat de instanțele de judecată după ce Agenția Națională de Integritate a anunțat că în perioada 2012-2016 acesta s-a aflat în conflict de interese administrativ.

Ei bine, Cazacu Marinică va fi prezent pe buletinele de vot pentru alegerea primarului de Ion Roată și pe 27 iunie. Pe lângă el, instanțele de judecată au mai validat candidaturile lui Ion Păun (zidar consemnat în dreptul profesiei) din partea Partidului Mișcarea Populară, Ionel Păun (tâmplar) din partea PNL și Bora Cristian Andrei (electronist) din partea Pro România. Așadar, trei … meseriași împotriva unui economist fost prefect al județului Ialomița.

Telefonic, i-am pus o singură întrebare domnului Cazacu Marinică: este sigur că ANI nu va repeta figura de după alegerile locale din vara anului trecut și, în situația în care va fi din nou câștigător, i se va anula iar mandatul? Răspunsul său a fost și mai scurt decât întrebarea mea: Nu, categoric nu!

În aceste condiții, opinăm că șansele fostului prefect de Ialomița de a se reîntoarce după 21 de ani pe scaunul de primar al comunei Ion Roată sunt foarte mari.

La Gura Ialomiței, Pro România mizează pe zicala… Corb la Corb nu-și scoate ochii

La Gura Ialomiței, organizarea alegerilor locale parțiale este determinată de decesul lui Iulian Ionașcu, primarul ales la scrutinul din vara anului trecut.

Lista pretendenților la funcția de primar al comunei Gura Ialomiței este mai lungă, șapte fiind depunerile de candidaturi. În final au fost validate doar șase, a șaptea (Spânu Lucian din partea Partidului Ecologist Român) fiind respinsă pentru neîndeplinirea condiției privind domiciliul candidatului pe raza comunei Gura Ialomiței.

Așadar, au rămas în cursă șase candidați:

  • PNL își va încerca din nou șansa cu economistul Jipa Ion (la alegerile din 2020 a strâns 588 de voturi, cu 114 mai puțin decât Iulian Ionașcu)

  • senatoarea Rodica Boancă insistă să aducă comunei o primăriță de AUR în persoana educatoarei Crăciun Elena Georgiana;

  • USR o scoate în față tot pe Paulina Gorgovan, contabilă de meserie și care la alegerile de anul trecut a adunat doar 12 voturi (probabil ale familiei);

  • PSD scontează pe actualul primar interimar Nicu Biserică (instructor auto), care la alegerile din 2020 a candidat din partea ALDE și a câștigat 233 devoturi

  • în fine, după ce anul trecut Pro România și-a încercat norocul cu Corbu Elena-Tatiana și a strâns 77 voturi, acum și-l încearcă cu … Corbu George Vilă, șofer-contabil consemnat în dreptul profesiei.

Nicolae TACHE

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved