Patru zile superbe la Festivalul „Floare de pe Bărăgan“

În organizarea Consiliului Judeţean Ialomiţa prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa și în parteneriat cu Direcția Educație, Cultură și Tineret Slobozia, în perioada 13–16 iunie 2024, la Slobozia şi în judeţul Ialomiţa s-a desfăşurat cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Floare de pe Bărăgan“.

Timp de patru zile au fost oaspeţi ai judeţului Ialomița ansambluri folclorice de peste hotare, care au evoluat alături de formaţii, grupuri şi ansambluri folclorice din Ialomiţa. În acest an, oaspeții festivalului au fost ansambluri și grupuri folclorice din Slovacia, Republica Moldova și Macedonia de Nord.

Festivalul Internaţional de Folclor „Floare de pe Bărăgan“ este o manifestare culturală de maximă importanţă pentru judeţul Ialomiţa, un moment de întâlnire şi schimburi spirituale între diverse popoare, tradiţii şi culturi, sub semnul prieteniei şi păcii. Evenimentul a oferit și în acest an prilejul cunoaşterii reciproce a valorilor culturii populare tradiţionale româneşti şi universale.

Manifestările au debutat joi seara la Grădina de Vară din Amara, cu participarea ansamblurilor folclorice din Macedonia de Nord, Republica Moldova, Slovacia și România.

Vineri seara, pe bulevardul Matei Basarab din Slobozia a avut loc Parada portului popular, după care în Piața Revoluției a avut loc spectacolul folcloric în aer liber la care au participat ansamblurile invitate de peste hotare și artiștii populari ialomițeni.

Sâmbătă, în Parcul Mic al municipiului Fetești a avut loc un superb spectacol în care au evoluat copiii de la Casa de Cultură Fetești, solistul local Petrică Chiru și ansamblul folcloric Jadlovec Margecany din Slovacia. În același timp, au avut loc spectacole folclorice la Giurgeni (susținut de ansamblul folcloric din Republica Moldova) și Mihail Kogălniceanu (cu participarea ansamblului venit din Macedonia de Nord).

Festivalul s-a încheiat duminică seara cu un spectacol folcloric la Sala Europa a Consiliului Județean Ialomița, cu participarea ansamblurilor invitate și a artiștilor ialomițeni.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved