Partidul Pensionarilor are filială în Slobozia

Ani Roșu, președintele Partidului Pensionarilor Uniți – Filiala Ialomița:

Ar fi timpul să li se șteargă oamenilor tristețea și lacrimile de pe obraz în ziua de pensie”

Un nou partid a apărut pe scena politică românească, care a prins imediat rădăcini și în județul nostru. Este vorba de Partidul Pensionarilor Uniți, care-l are ca președinte la nivel național pe domnul Ing. Prof. Gheorghe Molea, la nivel județean președinția fiind asigurată de doamna Ani Roșu, cu care am avut la începjutul acesei săptămâni un scurt dialog.

Ce vârstă are Partidul Pensionarilor, doamna Roșu?

– Oficial, cu toate etapele, aprobarea Tribunalului, înscrierea în Registrul partidelor, Partidul Pensionarilor Uniți a apărut pe scena politică românească la 1 septembrie 2022. Așadar, chiar dacă suntem pensionari, putem spune că abia ne-am… născut!

– La nivel local, ați început deja activitatea?

– Da, în aceste zece zile am informat o parte a pensionarilor, așa, din poartă-n poartă, pentru că nu avem încă un sediu și fiind la început nu avem fonduri care să ne permită acest lux…

– Nu găsiți pe cineva să vă ajute, măcar pentru o perioadă scurtă de timp?

– Mai căutăm, dar eu spun că până la începutul anului viitor nu sediul este problema, pentru că până atunci trebuie să ne facem cunoscuți în rândul pensionarilor, ca ei să știe că la nivel național sunt 60 de partide și cinci milioane de pensionari (la nivelul Sloboziei sunt cinci mii, nu avem încă o situație pe județ) și dumnealor trebuie să înțeleagă că toate aceste voturi se disipează în toate aceste partide și că susținerea drepturilor lor, mărirea de pensie, care atrage după sine un trai mai decent, nu o poate face mai bine decât partidul care îi reprezintă. Și aici nu este vorba numai de mărirea pensiilor și îndestulare, este vorba de un echilibru între prețuri și pensii atât la alimente cât și la utilități, care ne afectează și pe noi pensionarii, dar și alte categorii ale polulației, așadar nu vom lupta doar pentru noi împotriva acestei inechități. Avem copii, avem nepoți și trebuie să ne gândim și la viitorul lor. După aceea, dorim să ne recăpătăm demnitatea, pentru că în ultima perioadă suntem ignorați, marginalizați. Fondatorii partidului (sunt trei persoane, domnul președinte și secretarul general sunt din Curtea de Argeș și o doamnă doctor din București) de un an și jumătate s-au ocupat de documentație și pașii necesari pentru înregistrarea partidului, dar și de o activitate de creare a unor structuri în toată țara. Personal, am fost abordată după o recomandare…

– Ce le-au spus? Vedeți că doamna Roșu de la Slobozia a ieșit la pensie!

– Cred că da! Știți că în ultima perioadă, vreo 12 ani, am lucrat cu pensionarii, i-am ascultat, le-am înțeles necazurile și dorințele, le-am cunoscut familiile și așa ne-am apropiat, avem așa, un respect reciproc…

– Așadar, acum sarcina de a relaționa cu ei a fost foarte ușoară…

– Da, a fost ușoară, nu am plecat de la zero, dar trebuie să înțelegem cu toți că acum este momentul, în al nouălea ceas, să ne unim, să fim mai puternici și să reușim să avem și noi un trai decent. La această vârstă nu-ți trebuie numai hrană și un adăpost deasupra capului, ai nevoie de medicamete, un consult medical, care știți foarte că sunt scumpe toate, dacă ajungi în spital ca bătrân nu ești tratat totdeauna cu respect. Nu acuz pe cineva anume, dar noi pensionarii trebuie să facem în așa fel încât să ni se audă vocea și nu trebuie să plecăm de la premisa că nu se rezolvă nimic, cum nici până acum nu s-a rezolvat. Orice lucru are un început, cineva trebuie să ia atitudine și atunci haideți să luăm noi atitudine, generația de vârstnici, de pensionari acum, pentru că generațiile din urmă și-au făcut datoria față de țară, au muncit zeci de ani și acum nu poți să-i sperii cu tot felul de comunicate din acestea, că vai, nu mai avem bani pentru pensii, iar atunci când se măresc pensiile, de exemplu în administrațiile centrale sau locale, unde am lucrat și eu și știu, se ridică imediat mâna, iar când vine vorba de mărirea pensiilor, cam dau toți din umeri. De aceea, ar fi timpul să li se șteargă tristețea oamenilor în ziua de pensie și în afară de asta și lacrimile de pe obraz stând la poartă și așteptând copiii din străinătate să le mai întregească veniturile. Iar în mediul rural, sunt oameni bătrâni foarte amărâți, pe care nu-i vede nimeni. Eu spun că este cazul să schimbăm ceva.

– La nivel județean, aveți deja conturată o echipă?

– Da, suntem un grup de acțiune, dar nu pot da nume până nu vor fi împuterniciți să ia decizii în numele partidului, pentru că vrem oameni integri, care vor să facă treabă, să fie vocali în interesul pensionarilor. La nivelul municipiului Slobozia avem biroul format cam nouăzeci la sută, la nivel județean cam cincizeci la sută.

– Ați început să faceți înscrieri, aveți adeziuni?

– Am început, la nivelul municipiului Slobozia avem deja 80 de membri, la nivel județean vreo 20, dar, este abia începutul, abia a trecut o săptămână de la înscrierea partidului. Până la sfârșitul anului cu siguranță vom fi într-un număr mai mare și vom fi luați în seamă în rândul alegătorilor.

– Cotizația?

– Un leu pe lună.

– Așa, ceva pentru finalul dialogului nostru?

– Am convingerea că oamenii se vor atașa acestei echipe, pentru a ni se auzi mai bine vocea, pentru binele nostru al tuturor. Îi așteptăm alături de noi într-un număr cât mai mare.

Nicolae TACHE

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved