„Parfum de epocă” la Muzeul Național al Agriculturii

Marți, 22 februarie 2022, la orele 14,00, la Muzeul Național al Agriculturii se va deschide expoziția „PARFUM DE EPOCĂ. O CĂLĂTORIE ÎN TIMP”, de la fotografia tradițională la cea digitală, care este, de fapt, o poveste, o trecere, un ieri și azi obținut prin reconstituirea digitală a fotografiilor expuse, ce declanșează deopotrivă bucurie, tristețe, amintiri, EMOȚIE.

Fotografia, indiferent dacă a fost realizată de un profesionist sau de un amator, oferă astăzi specialiştilor din diverse domenii un important material documentar şi de investigare ştiinţifică. Reprezentării fotografice îi revine un rol deosebit în cercetările de teren ale istoricilor, etnografilor, antropologilor, sociologilor, psihologilor etc.

Dintre colecţiile reprezentative care constituie patrimoniul Muzeului Naţional al Agriculturii, cea de fotografii se dovedeşte a fi deosebit de valoroasă, însumând peste 4000 de piese, datorită bogăţiei şi diversităţii conţinutului informaţional, a mesajului istoric şi socio-cultural pe care îl transmite, dar mai cu seamă, datorită emoţiilor şi sentimentelor pe care le generează în conştiinţa privitorului.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved