Orban, Barna și Hunor au tăiat “Mămăliga” în … trei

 

* Se schimbă prefectul la Ialomița! * Mihai Tănăsescu, „în cărțile” USR-PLUS * Tonița Manea se întoarce la… pensii

Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor au împărțit, după o lună de negocieri, funcțiile de prefecți din țară. Din cele 42 de funcții, PNL și-a adjudecat acum doar 23, pierzând prefectul Bucureștiului, pe Traian Berbeceanu, și pe cel de la Cluj, în persoana lui Mircea Abrudean. Astfel, prefectul Capitalei va fi numit de USR-PLUS, iar cel de la Cluj de către UDMR.

Ialomița se află printre județele „câștigate” de USR-PLUS, astfel că Tonița Manea va fi înlocuită cât de curând cu un reprezentant al formațiunii politice care a ocupat un loc codaș la alegerile din județ.

Mihai Tănăsescu pare a fi propunerea USR-iștilor la Ialomița, personaj care nu s-a remarcat prea mult în peisajul politic autohton, deși, inițial, s-a vehiculat că Dobrică Pârvu, fostul primar al orașului Fierbinți-Târg, va reprezenta Guvernului în teritoriu.

Contactată telefonic, Tonița Manea, încă prefect, a declarat că nu are ce să-și reproșeze și că și-a făcut datoria cum a știut mai bine, fiind numită prefect într-o perioadă extrem de dificilă. Aceasta se va întoarce la Casa Județeană de Pensii.

Potrivit algoritmului de împărțire, liberalii vor numi prefecții de la Alba, Botoșani, Brașov, Bistrița, Bihor, Călărași, Constanța, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vrancea și Vâlcea.

Cei 14 prefecți numiți de USR-PLUS vor reprezenta județele Argeș, București, Brăila, Bacău, Buzău, Galați, Gorș, Harghita, Ialomița, Maramureș, Suceava, Tulcea, Timiș și Vlasui.

În ceea ce privește UDMR, aceștia și-au adjudecat 5 județe unde vor numi prefecții, respectiv Arad, Cluj, Covasna, Satu Mare și Sălaj.

Guvernul a aprobat săptămâna trecută trecerea prefecților din înalți funcționari publici în persoane cu demnitate publică.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved