Opt primării din Ialomița au semnat contracte de finanțare prin PJDL

Sinești, Sudiți, Ciochina, Movila, Alexeni, Fierbinți-Târg, Platonești și Armășești sunt cele opt unități Administrativ teritoriale din Ialomița care vor primi finanțare din partea Consiliului Județean prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița. Contractele de finanțare au fost semnate joi, 15 iulie 2021, în prezența autorităților județene și a reprezentanților primăriilor beneficiare.

Finanțare județeană pentru proiecte locale

Proiectele depuse în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală prevăd achiziție utilaj în comuna Sinești, achiziție utilaj și echipamente pentru Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Sudiți, amenajare parc de agrement în comuna Ciochina, modernizare iluminat stradal în Movila, sistem de supraveghere video stradală în localitatea Alexeni, amenajare loc de joacă în satul Fierbinții de Jos, sistem de supraveghere video în comuna Platonești și reabilitare școală și realizare împrejmuire în comuna Armășești. UAT-urile care depun proiecte de dezvoltare locală primesc din partea Consiliul Județean Ialomița o finanțare în valoare maximă de 300 mii lei, sumă care a fost majorată de reprezentanții județului de la 200 la 300 mii lei.

Achiziții utilaje, modernizare iluminat public și modernizare unități școlare

UAT Sinești a depus la ADI Ialomița un proiect pentru ,,Achiziție de utilaj în comuna Sinești, județul Ialomița”, cu o valoare totală de 386.333,15 lei, din care contribuția proprie a UAT Sinești este de 86.333,15 lei. Durata proiectului este de 12 luni.

Primăria Sudiți intenționează să doteze Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgența al comunei cu un utilaj și echipamente în cuantum de 344.505,00 lei, din care 51.586,50 lei va fi contribuția proprie a UAT Sudiți, iar 292.918,50 lei reprezintă finanțarea primită din partea ADI Ialomița. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

Ne-am propus să dotăm SVSU Sudiți cu un tractor cu remorcă, cu o lamă de deszăpezire necesare pentru intervențiile de la nivelul comunității noastre”, a declarat Silviu Mihail Crăciun,viceprimarul comunei Sudiți.

UAT Ciochina a semnat un contract în valoare totală de 367.832,87 din care contribuția proprie este de 67.832,87 lei, pentru amenajarea unui parc de agrement în comuna Ciochina. Durata proiectului va fi de 12 luni.

Obiectivul va fi amplasat în zona terenului de bâlci, în apropierea terenului de sport multifuncțional, unde intenționăm ca în viitor să realizăm o sistematizare a întregului amplasament cu alei pietonale, parcări și altele). Mulțumim pentru colaborarea fructuoasă Consiliului județean Ialomița și ADI Ialomița!”, a declarat Vasile Câmpulungeanu, primarul comunei Ciochina.

Un contract în valoare de 332.954,68 lei pentru modernizarea iluminatului public stradal a fost semnat și cu Primăria Movila. Aceasta a primit din partea ADI Ialomița o finanțare în sumă de 289.535,36 lei, diferența urmând a fi suportată din bugetul local al comunei. Durata de implementare a proiectului va fi de 9 luni.

Și UAT Alexeni a depus un proiect pentru un sistem de supraveghere video stradală, cu o valoare totală de 324.151,16 lei, din care contribuția proprie a Primăriei Alexeni este de 51.386,30 lei, iar contribuția ADI Ialomița este de 272.764,86 lei. Investiția va fi realizată în 9 luni.

În Fierbinții de Jos, autoritățile locale intenționează să amenajeze în următoarele 5 luni un loc de joacă pentru copii, în cuantum de 352.305,84 din care 52.305,84 lei reprezintă co-finanțare din partea Primăriei Fierbinți-Târg și 300 mii lei contribuția obținută prin PJDL.

Este o mare realizare pentru noi semnarea acestui contract, mai ales că plafonul de acordare a finanțării a fost majorat considerabil”, a declarat Florinel Negraru, primarul comunei Platonești, la semnarea contractului cu reprezentanții Consiliului Județean Ialomița. Proiectul vizează montarea unui sistem de supraveghere video în comuna Platonești, cu o valoare totală de 340.555,18 lei, din care contribuția proprie a unității administrativ teritoriale este de 53.134,69 lei, iar contribuția ADI Ialomița este în sumă de 287.420,49 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni.

UAT Armășești a semnat contractul pentru „Reabilitare școală și realizare împrejmuire în comuna Armășești. „Contractul semnat este pentru Școala din satul Malu Roșu și prevede lucări de anvelopare a clădirii și înlocuirea acoperișului existent, dar și construirea unui gard care împrejmuiește clădirea. Este o sumă considerabilă care vine să completeze bugetul destinat acestei investiții extrem de necesare pentru copiii care frecventează această unitate de învățământ”, a precizat primarul comunei Armășești. Valoarea totală a proiectului este de 324.007,13 lei, din care 54.007,13 lei vorfi suportați din bugetul local al comunei, diferența reprezentând finanțare din prtea ADI Ialomița. Durata proiectului este de 15 luni.

În cadrul Programul Județean de Dezvoltare Locală 2021 au fost depuse 60 de proiecte.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved