Opt persoane de la Azilul de bătrâni din Slobozia, confirmate pozitiv la testul pentru coronavirus

 

Forfotă mare luni, 6 iulie, la Centrul pentru Persoane Adulte din Slobozia. Patru bătrâni și o angajată au răspuns pozitiv la testul pentru coronavirus (până marți după amiază au fost confirmate încă patru cazuri), fapt care a creat panică în rândul celor peste o sută de persoane internate aici, dar și a salariaților. Direcția de Sănătate Publică Ialomița a demarat o anchetă epidemiologică, precum și testarea de urgență a beneficiarilor.

Surse din interiorul azilului susțin că personalul din centru este testat de două ori pe lună și că una dintre salariate ar fi fost confirmată pozitiv la testul de luna aceasta, al cărui rezultat a venit vineri, 3 iulie, deși femeia este încă asimptomatică și nu s-a mai făcut nicio testare până luni, 6 iulie. Mai mult decât atât, aceleași surse ne-au declarat că beneficiarii confirmați pozitiv sunt persoane cu handicap psihic grav și că ar fi avut temperatură din cauza faptului că sunt ținuți la etajul superior al clădirii unde este foarte clad.

Aceștia au fost transportați cu izoleta la Spitalul suport – COVID din Fetești.

Nici unul dintre aparținătorii celor internați aici nu au voie să intre în contact cu aceștia, așa că oamenii au fost nevoiți să „dea roată” azilului pentru a-și zări prin gard rudele.

Direcția de Sănătate Publică Ialomița a demarat o anchetă epidemiologică și a început, de urgență, testarea celor peste o sută de beneficiari ai azilului.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved