Opt localități din județ au semnat tot atâtea contracte cu ADI Ialomița

Comunele Gura Ialomiței, Miloșești, Scânteia, Gheorghe Lazăr, Săveni, Ciulnița, Bucu și Sf. Gheorghe au semnat luni, 6 septembrie 2021, contractele de finanțare în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală-Ialomița 2021. Valoarea totală a proiectelor este de 7.324.495,33 lei din care 2.399.349,05 lei reprezintă contribuția ADI Ialomița.

Iluminat stradal la Gura Ialomiței

Cu o valoare totală a proiectului în sumă de 377.044,73 lei, UAT Gura Ialomiței a semnat un contract de finanțare pentru „Modernizare iluminat stradal în comuna Gura Ialomiței, județul Ialomița”, contribuția proprie fiind de 77.695 lei, iar partea de cofinanțare a ADI Ialomița este de 299.349 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 9 luni.

Teren de sport sintetic la Miloșești

Primăria Miloșești are în vedere un proiect pentru construirea unui teren de sport sintetic în curtea Școlii Gimnaziale din localitate, în cuantum de 397.482 lei, din care contribuția proprie a UAT Miloșești este de 97.482 lei, iar contribuția de la bugetul județului prin ADI Ialomița este de 300.000 lei.

Durata proiectului este de 12 luni.

Aceste proiect se referă la înființarea unui teren artificial de fotbal în curtea școlii din localitate, teren de care vor beneficia copiii din comunitatea noastră. Suma primită din partea ADI Ialomița este considerabilă și va veni în completarea contribuției noastre de la bugetul local”, a precizat Dumitru Trifu, primarul comunei Miloșești.

Centru pentru activități extrașcolare la Scânteia

Cu o valoare a proiectului de 426.218 lei, Primăria Scânteia a depus la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară un proiect pentru un înființarea unui centru pentru activități didactice educaționale și cultural educative în comună, pentru care a primit o finanțare de 300.000 lei, urmând ca din bugetul propriu al localității să fie suportată diferența de 126.218,22 lei.

Durata de desfășurare a proiectului va fi de 12 luni.

Investiția pe care vrem să o facem la Scânteia este o reconfigurare a unei investiții mai vechi. Este vorba despre o bază sportivă tip 2, începută pe Ordonanța 7, căreia noi dorim să îi dăm o altă destinație. Pentru mine, educația a fost prioritară și în toți acești ani am avut în vedere ca pe lângă celelalte investiții în educație să nu lipsească nimic. Acestei baze sportive de tip 2 nu i-am văzut niciodată utilitatea, de aceea ne-am gândit că aici putem înființa un centru pentru activități extrașcolare. Am discutat cu conducerea școlii și am stabilit anumite criterii și condiții care vor fi pentru desfășurarea activităților de acolo. Consiliul Județean a dat undă verde și iată că reușim să semnăm contractul pentru o finanțare de 300 de mii de lei”, a precizat Georgeta Ilie, primarul comunei Scânteia.

Sprijin prin ADI Ialomița pentru două proiecte majore în Gheorghe Lazăr și Săveni

UAT Gheorghe Lazăr a semnat un contract de finanțare în valoare de 2.112.126,00 lei pentru proiectul de „Înlocuire conductă principală, contorizare branșamente gospodării, reabilitare cămine vane și hidranți de incendiu, în comuna Gheorghe Lazăr”. Deși valoarea totală a proiectului este foarte mare, Consiliul Județean Ialomița a alocat prin intermediul ADI suma de 300.000 lei, 1.812.126 lei urmând să fie suportată din bugetul local al Primăriei Gheorghe Lazăr.

Durata proiectului va fi de 20 de luni.

Scopul proiectului nostru este de îmbunătățire a calității apei distribuite populației prin eliminarea riscurilor prin purificare cauzate de conducta veche din oțel care în mare parte este ruginită, denaturând astfel calitatea apei. Sperăm ca realizarea lucrării să aibă un impact pozitiv asupra locuitorilor comunei noastre (…) Conducta de apă s-a schimbat în urmă cu 20 de ani, a fost o lucrare finanțată de Ministerul Lucrărilor Publice și, deși avem un sistem bun de alimentare cu apă, există presiune, însă cetățenii folosesc apa și în alt scop, motiv pentru care sper ca prin această invesiție să se rezolve problema noastră”, a explicat Elena-Gabriela Zaharia.

Tot în aceeași zi, comuna Săveni a semnat contractul de finanțare pentru un proiect de „Modernizare străzi locale în comuna Săveni cu satele componente, județul Ialomița”. Valoarea totală a proiectului este de 2.704.212 lei, din care contribuția proprie a UAT Săveni este de 2.404.212 lei, în timp ce contribuția ADI Ialomița este de 300.000 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 24 luni.

Prin acest proiect vom asfalta aproximativ 2,5 kilometri de drum, 9 străzi, iar celelalte 9 vor fi modernizate în cadrul următorului proiect. Suma este binevenită pentru că valoarea investiției este destul de mare, însă avem și noi partea noastră de contribuție”, a precizat Mirela Drăgoi, edilul localității Săveni.

Proiect de interes pentru sătenii din Poiana și Ghimpați

Pentru proiectul de „Modernizare strada Primăverii, porțiune de drum între DC 52 – str. Podului și DC 24 – str. Mihai Eminescu, sat Poiana, comuna Ciulnița, județul Ialomița – Etapa I”, UAT Ciulnița a primit o finanțare de 300.000 lei, la care se va adăuga contribuția proprie în cuantum de 279.819 lei.

Durata proiectului este de 12 luni.

Prin această investiție vom reuși să continuăm modernizarea pentru încă o porțiune de drum, lucrare care va face legătura între două drumuri comunale, respectiv DC52 cu DC54, astfel că vom putea solicita Consiliului Județean Ialomița, atunci când se vor licita traseele, să introducă transportul de persoane și prin satele Poiana și Ghimpați. Cetățenii din aceste zone au mare nevoie de un mijloc de transport în comun, dar și pentru orice intervenție pe timp de iarnă sau a celor de la ISU”, a declarat Stelică Gheorghe, edilul localității Ciulnița.

Bani pentru ultimul drum neasfaltat din Bucu

Primăria Bucu a depus la ADI Ialomița un proiect similiar cu cel al UAT Ciulțința, însă pentru modernizare unui drum de interes local care va permite accesul către platforma industrială. Valoarea totală a proiectului este de 390.006 lei, din care contribuția proprie a UAT Bucu este de 90.006 lei, iar cofinanțarea din partea ADI Ialomița este de 300.000 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

Contractul semnat astăzi este pentru modernizarea unui drum de utilitate public și care deservește zona industrială a localității Bucu. Acesta rămăsese singurul drum neasfaltat de la noi, dar iată că vom încheia cu bine acest capitol de modernizare a drumurilor la nivelul unității administrative teritoriale”, a conchis Ion Drăgușin, primarul comunei Bucu.

Autogunoieră la Sfântu Gheorghe

Și UAT Sfântu Gheorghe beneficiază de o finanțare în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală pentru achiziția unei autogunoiere.

Valoarea totală a proiectului este de 337.585 lei, din care contribuția proprie este în sumă de 37.585 lei, iar din partea ADI Ialomița va primi o finanțare în cuantum de 300.000 lei.

Durata proiectului este de 6 luni.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved