Opera „Don Giovanni” pe scena Sălii Europa din Slobozia

 

Festivalul și Concursul Internațional de Dirijat Ionel Perlea, ediția 2022, care se desfășoară în perioada 29-31 iulie la Slobozia, este precedat de un alt eveniment de excepție, care cu siguranță va fi un punct de atracție pentru iubitorii muzicii de calitate: Masterclass-ul de dirijat susținut de maestrul Dumitru Goia la finalul căruia zece tineri dirijori (Ozana Barabancea, Roberto Casulli, Petre Gîscă, Mihaela Istrati, Bianca Oprea, Enrique Torres Ricart, Marius Șerbănescu, Cătălin Țoropoc, Cezar Verlan, Eduard Zecheru) vor conduce pe rând orchestra Ionel Perlea și soliștii în spectacolul de operă Don Giovanni de W.A. Mozart.

Din distribuția operei DON GIOVANNI fac parte soliști de înaltă ținută artistică ai instituțiilor lirice importante din țară, cum sunt Opera Națională București, Opera Națională Română Cluj-Napoca, Filarmonica “George Enescu” din București, Opera Comică pentru Copii din București.

În majoritate, soliștii sunt laureați ai Concursului Internațional de Canto „Ionel Perlea”, ceea ce reprezintă o confirmare a importanței organizării acestor evenimente, precum și o validare a calității lor artistice.

Opera mozartiană Don Giovanni este una dintre cele mai mari capodopere din istoria muzicii și va fi prezentată în premieră la Slobozia, pe scena Sălii Europa a Consiliului Județean Ialomița, miercuri, 27 iulie 2022, începând cu ora 19.

Regia spectacolului Don Giovanni este semnată de Laura Maria Vlădoiu.

Accesul publicului se face pe bază de bilet la un cost de 50 de lei, cu reducere de 50 la sută pentru elevi, studenți și pensionari.

Biletele se pot cumpăra de la Centrul Cultural „Ionel Perlea” Ialomița.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved