O sută de mii de euro de la Consiliul Județean Ialomița pentru achiziția unui incinerator de distrugere a deșeurilor medicale din Raionul Nisporeni, Republica Moldova

În ședința Consiliului Județean Ialomița care a avut loc marți, 27 aprilie, a fost aprobat un proiect de hotărâre pentru încheierea unui acord de finanțare în cederea achiziționării unui autoclav de prelucrare a deșeurilor rezultate din activitatea medicală a instituțiilor medico-sanitare publice din Raionul Nisporeni, Republica Moldova. Finanțarea din bugetul județului se face în baza înțelegerii de cooperare dintre județul Ialomița și Raionul Nisporeni, aprobată în urmă cu 3 ani, mai exact în data de 26 aprilie 2018, de fosta conducere a Consiliului Județean Ialomița, în speță de Victor Moraru.

Valoarea totală a finanțării este de 119.462 euro, din care 101.542 euro alocare din bugetul județului Ialomița, diferența de 14.920 de euro urmând a fi suportată de Raionul Nisporeni.

Finanțare pentru frații de peste Prut

O delegație din Republica Moldova, condusă de președintele Vasile Mărcuță, s-a aflat zilele acestea la Slobozia, pentru a lua parte la semnarea acordului de finanțare încheiat cu Consiliul Județean Ialomița, în vederea achiziționării unui autoclav de prelucrare a deșeurilor rezultate din activitatea medicală a instituțiilor medico-sanitare publice din Raionul Nisporeni. Județul Ialomița a încheiat o înțelegere de cooperare cu Raionul Nisporeni din Republica Moldova în aprilie 2018, în vederea promovării unor interese comune prin care se regăsește elaborarea și implementarea unor proiecte în domeniul sănătății. Drept urmare, președintele Vasile Mărcuță a solicitat sprijin financiar în vederea dotării Spitalului Raional Nisporeni cu un incinerator pentru distrugerea deșeurilor medicale. Întrucât sănătatea reprezintă un domeniu prioritar al activității Consiliului Raional Nisporeni și în scopul soluționării unei probleme stringente din comunitate, conducerea acestuia are în vedere dotarea unității medico-sanitare publice cu un astfel de aparat medical.

Suntem onorați să asistăm la ședința Consiliului Județean Ialomița care prin experiență, efort și atitudine deține multe dovezi ale succesului (…) Ne exprimăm recunoștința față de acest for important, grija demonstrată de Guvernul României pentru donații de vaccinuri și acordarea de asistență umanitară oferite Republicii Moldova, pentru consolidarea sistemului medical într-o perioadă de criză pandemică (…) Mulțumim Consiliului Județean Ialomița care dă o nouă dimensiune cooperării noastre contribuind astfel la consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și România. În numele tututot nisporenilor, vă mulțumesc pentru gratitudine și deschidere”, a fost mesajului președintelui Raionului Nisporeni, Vasile Mărcuță.

Înainte ca proiectul de hotărâre să fie supus aprobării unanime a consilierilor județeni, președintele Marian Pavel a mulțumit fostei conduceri a județului, în speță lui Victor Moraru, prezent în sala de ședințe în calitate de consilier județean, pentru demersurile făcute în vederea încheierii înțelegerii de cooperare care au stat la baza semnării acordului de finanțare.

Vreau să-i mulțumesc fostului președinte al Consiliul Județean Ialomița, pentru demersurile pe care le-a făcut și pentru faptul că, astăzi, suntem înfrățiți cu Raionul Nisporeni, reprezentând un semn de bunăvoință, din partea consilierilor județeni și a noastră, cei care conducem vremelnic Consiliul Județean, în a ajuta Raionul Nisporeni”, a transmis președintele Marian Pavel.

Acordul de finanțare produce efecte de la data semnării lui de ambele părți și până la data de 31 decembrie 2021. Valoarea totală a finanțării este de 119.462 euro, Consiliul Județean Ialomița urmând să suporte cota cea mai mare, respectiv 101.542 euro, contribuția Raionului Nisporeni fiind de 14.920 de euro.

Petronela MOROIANU

 

 

 


Copyright 2020 - Global Marketing - All Rights Reserved                                                                                   Politica cookie                          Politica de confidentialitate