O dimineață de decembrie

Întâi au fost trei: germania, finlanda și austria. Apoi, doar germanii. Când și ei au lăsat-o mai moale, au intrat tare în scenă olandezii. Acum s-au întors vienezii, spre gloria neștearsă a marilor imperii! Mâine?

Ce credeați voi că este „uie”? Dragoste și prietenie? Strângeri de mână și bătăi pe umăr? Grijă și respect? Visați în continuare! Nu vreau să vă stric eu somnul. Încă de la început, ea a fost gândită ca o mare corporație dedicată unui singur scop: banii! Democrație, libertate, justiție, egalitate? Da! Sigur că da, dar doar ca fum, abur, muzică diafană compusă pentru a acoperi zornăitul din buzunarele lor.

Acum v-ați supărat! Vă doare trezitul! Descoperirea realității crude a unei dimineți de decembrie când ați aflat că nu ne iubește nimeni. Noi am greșit. Uie nu a fost creată pentru dragoste. Doar naivitatea noastră și prostia conducătorilor noștri ne-au adus în această situație. Cine credeți voi că-i respectă pe sclavi!? Nimeni! Vă așteptați să ne primească cu brațele deschise? Păi, ne-au mai primit o dată și noi le-am dat traficanți, clanuri mafiote și curve cât cuprinde! La noi, când odrasla unui politician sau a unui afacerist, cu fumuri în cap și nas, omoară în trafic vreo copilă, e parfum! Când vreun polițist fură, violează sau chiar ucide, nu se pune! Noi umplem pușcăriile cu cei care fură conserve, mama lor de bandiți! Când școala e un râs și spitalele „pe persoană fizică”, ce fel de integrare cu uie vrem noi!?

Nu austria e vinovată. Voi i-ați primi pe ăștia în casa voastră?

Când e pe bani, se schimbă lucrurile, dar nici aici nu mai au motive. Industrie nu mai avem, porci și găini nu mai suntem lăsați să creștem, pădurile s-au dus dracului, petrolul și gazele le-am dat pe ochi frumoși, multinaționalele duc toți banii acasă la ei; hai, spuneți-mi voi pentru ce să se mai încurce cu niște neica nimeni lefteri!

Aud peste tot că am fost umiliți că nu ne-au primit în „schengen”. Pe bune!? Păi, dacă și „schengen”-ul ăsta este cum a fost cu „uie”, să zicem mersi! Și până la urmă umiliți să se simtă analfabeții care s-au bătut cu cărămida în piept că fac și dreg pentru popor, când de fapt nu mișcă un deget decât pentru propriul .. popou. Nu era suficient că ne-au transformat în sclavii imperiului, acum ne-au trimis și la cerșit prin stații peco și ambasade!

Și totuși, există din punctul meu de vedere și un fapt pozitiv. Poate ne trezim din amorțeală și nu mai lăsăm toate hahalerele să vândă țara în numele nostru și pe noi o dată cu ea.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved