Nucul și Corcodușul, mărul discordiei în Slobozia

 

Da, aici s-a ajuns: DADP Slobozia este mai grijulie cu corcodușii de pe marginea trotuarelor decât cu nucii din zona blocurilor de locuit. Și atunci, nucul și corcodușul s-au luat la harță.

Bunăoară, chiar în aceste zile în spatele blocurilor de pe strada Ardealului (în dreptul sălii de sport a Colegiului Național Mihai Viteazu) mai mulți locatari încearcă să salveze de la moarte un nuc bătrân, nuc pe care i s-a pus pata unui pensionar fost angajat al serviciilor române de informații, Laurențiu Gherna pe numele său, dar și directorului Vali Roșca de la DADP Slobozia, cel despre care noul primar al Sloboziei spune (fără să-l întrebe nimeni) că nu poate face echipă fără el.

Concret, despre ce este vorba. Laurențiu Gherna și-a găsit loc de parcare sub nucul de pe Ardealului și când vin ciorile să ciordească vreo nucă (neisprăvite cum sunt) mai scapă câte una pe capota mașinii sale, fapt care l-a scos din sărite și ca atare i-a dat un telefon directorului Roșca să rezolve într-un fel problema, atenționându-l însă că vecinii săi se opun operațiunii de ciopârțire a nucului. Fără să stea prea mult pe gânduri și mai ales fără să stea de vorbă cu vecinii reclamantului, directorul Roșca și-a trimis angajații să facă, vezi doamne, toaletare nucului bătrân. Pentru că s-au opus locatarii, încă nu au făcut-o, dar Roșca a promis că nu se lasă, el fiind specialist în toaletarea copacilor iar slobozenii iubitori ai copacilor în starea lor naturală niște neștiutori.

Vă veți întreba ce caută corcodușul în toată povestea asta, care nu-i chiar poveste, ci realitate sadea.

Pe strada Constructorilor dinspre bulevardului Cosminului, pe marginea trotuarului a crescut un corcoduș falnic ca bradul, o frumusețe când înflorește, o urâțenie când se umple de păduchi și adevărat cazan de țuică pe trotuar vara când i se coc fructele. De vreo trei ani, locatari din zonă și părinți ai copiilor care merg la școală i-au rugat pe angajații de la DADP să toaleteze și împricinatul prea fructifer copac, pentru a scăpa de corcodușele care le cădeau zilnic în cap. DADP-iștii au promis anul trecut că se rezolvă fără probleme. Și, ce să vezi, a doua zi s-au înființat la fața locului cu drujba și au tăiat frumusețe de coroane la … doi vișini și o salcie! Corcodușul, este bine mersi și acum, crește falnic peste trotuar pe strada Constructorilor colț cu Școala 2. Ce ziceți, domnule Roșca, specialist în toaletat arbori?

Nicolae TACHE

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved