Nu vă împotriviți!

Dan Elias

După o luptă seculară care a durat .. trei zile, valoarea muzicală a învins! Reprezentanții ucrainei au câștigat eurovision-ul! Adevărul este că nu a fost ușor. Toată lumea .. civilizată a pus umărul, obrazul și bunul-simț. A ieșit cum trebuia. Lenin în persoană a condus juriul, spre înțelegerea principiului cu care veți fi nevoiți să trăiți de acum înainte, conform căruia „fiecare votează ce vrea și iese cine trebuie”. Nici măcar el nu ar fi avut capacitatea alchimică de a transforma votul de plumb al României în aurul curat ca lacrima al ucrainei. Bravo lor! Stăpânilor! Ieșiți în pridvor și strigați în cor! Slavă ție dirijor … al minților noastre din topor!

Așa se învinge! Punem mână de la mână și ne luăm rușinica pe datorie. De azi înainte să vă doară-n pălărie! Nu trebuie să mai gândiți. Este o activitate obositoare și care face rău la ten. Păstrați-vă atenția pentru telefoanele mobile. Are cine să o facă pentru voi. Deschideți doar gura și vorbele vor ieși gata coapte din laboratoarele profesioniste ale manipulării. Nu mai munciți! Este absolut degradant. Cumpărați doar! Nu mai iubiți! Dragostea produce anxietate și o permanentă stare de perpelire. Nu este mai ușor să vină ei și să ne spună pe care popoare să le iubim sau ce femeie să .. pupăm!? Ori, și mai bine, să le pupe ei, la meserie, după noile tehnici perfecționate în marile universități ale lumii și noi doar să ne relaxăm. Relaxați-vă! Relaxați-vă! Nu mai duceți copiii la școală! Ce pot să învețe acolo și nu găsesc pe net, pe telefonul mobil sau la știrile de la ora patru!? Vedeți!? Viața poate fi o „dolce farniente” sau așa cum spune un celebru gânditor francez, adică Cioran; „Lenea este starea naturală a Universului!”

Lenea ne eliberează de angoase și ne purifică. Știu că ați fost învățați că lenea este un lucru rău. Nimic mai greșit! Lenea merge foarte bine cu mititei și muștar, cu o bere rece și cu o manea de eurovision și mai ales cu un râgâit profunt, dar atât de profund încât să vă lumineze înțelegerea lumii și a vieții.

Acesta este viitorul programat. Nu vă împotriviți, retrograzilor! Nu vă puteți ascunde! EI sunt peste tot! Cu noi și în noi în fiecare clipă!

Doar moartea ne va găsi singuri. Și până la urmă, nu le putem avea chiar pe toate!!


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved