Noi măsuri de prevenire – Covid19 în Ialomița începând cu 10 octombrie

 

* În Slobozia, Balaciu, Moldoveni şi Grindu: se închid restaurantele și cafenelele, sunt suspendate proiecțiile de filme, spectacolele, activitățile din sălile cu jocuri și cazinouri * 16 unități de învățământ prinse în scenariul roșu

 

Pornind de la Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 47 din 5 octombrie 2020, în data de 9 octombrie 2020 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a aprobat în unanimitate de voturi luarea unor măsuri propuse de către Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa în vederea prevenirii şi limitării îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, începând cu data de 10 octombrie, după cum urmează:

Articolul 1:

 1. Pe tot teritoriul judeţului Ialomiţa:
 • Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fară participarea persoanelor/pelerinilor din alte localităţi;
 • Pentru aplicarea articolului 3 alin. (1) din Anexa 2 la HG 782/2020 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor de învăţământ în intervalul orar 07.00 – 19.30 pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani;
 • Pentru aplicarea articolului 3 alin. (1) din Anexa 2 la HG 782/2020 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în gări, autogări, pieţe, târguri şi oboare permanent;
 • Interzicerea organizării de târguri tradiţionale;
 • Asociaţiile de proprietari vor lua măsuri de igienizare şi dezinfecţie frecventă a spaţiilor comune, precum lifturi, scări, uscătoare etc.
 1. Pe teritoriul localităţilor Slobozia, Balaciu, Moldoveni şi Grindu, unde incidenţa cumulată pe ultimele 14 zile a cazurilor de COVID-19 depăşeşte 1,5 la 1000 de locuitori la data de 8 octombrie 2020, se vor aplica, suplimentar, următoarele măsuri pe o perioadă de minim 14 zile de la data instituirii:
 • Pentru aplicarea articolului 6 pct. 1 din Anexa 3 la HG 782/2020 se interzic activităţile cu publicul în interiorul clădirilor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor. Se permite prepararea hranei şi comercializarea băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;
 • Pentru aplicarea articolului 1, pct. 6 şi pct. 7 din Anexa 3 la HG 782/2020 activitatea cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte nu este permisă.
 • Pentru aplicarea articolului 6, pct. 3 din Anexa 3 la HG 782/2020 activitatea restaurantelor, barurilor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă, exclusiv pentru activităţile pe care le desfăşoară pentru clienţii cazaţi în acestea;
 • Interzicerea activităţilor din sălile cu jocuri de noroc şi cazinouri, cu excepţia sălilor de pariuri şi loteriilor, exclusiv pentru vânzarea de bilete.

Articolul 2: Se aprobă scenariile de funcţionare pentru unităţile de învăţământ din judeţul Ialomiţa începând cu data de 12.10.2020, potrivit anexei care face parte integrată din prezenta hotărâre.

Articolul 3. Se aprobă, în unanimitate de voturi, propunerea transmisă de ISJ Ialomiţa privind suspendarea cursurilor faţă în faţă, începând cu data de 12.10.2020, la clasa a IX-a B din cadrul Liceului Tehnologic „Iordache Zossima” Armăşeşti, pentru o perioadă de 14 zile.

NOTA

În anexa Articolului 2, în Scenariul Roșu erau prinse următoarele unități de învățământ din Ialomița: Liceul Carol I Fetești, Școala Gimnazială Radu Vodă Fetești, Școala Gimnazială 4 Fetești, Școala Gimnazială Perieți, Școala Primară Misleanu, Școala Primară Păltinișu, Grădinița Stejaru, Liceul de Arte Slobozia, Școala Gimnazială Bora, Școala Profesională Specială Ion Teodorescu Slobozia. Alte 48 de unități de învățământ erau prinse în Scenariul Galben.

Ulterior acestei hotărâri, au fost adoptate alte două în zilele de 9 și 11 octombrie, prin care s-a dispus suspendarea cursurilor față în față la următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială Amara (clasa a VII-a C), Școala Gimnazială Sf. Andrei Slobozia (ciclul primar și gimnazial), Colegiul Național Mihai Viteazul (clasa a XI-C) și Școala Gimnazială Mihai Viteazul Fetești.

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved