Noi cazuri confirmate pozitiv la testul pentru coronavirus din Ialomița

 

* Un asistent farmacist din Slobozia * O asistentă și șapte bătrâni la Centrul pentru Persoane Adulte din Slobozia * Un medic la Centrul Medico Social din Fierbinți * Un salariat al Primăriei Sf. Gheorghe * Un bărbat din Cocora * O femeie din Predeal venită în comuna Mihail Kogălniceanu

În Ialomița, numărul cazurilor de infectare cu SARS COV2 este în continuă creștere. Potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, în județul nostru sunt 455 de cazuri confirmate, cel mai recent caz fiind al unui bărbat din Slobozia, de profesie asistent farmacist, angajat al unui lanț de farmacii din municipiu. Acesta a ajuns în ziua de 7 iulie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slobozia cu simptome specifice de infectare. Rezultatele testării au fost pozitive, bărbatul fiind internat la Spitalul suport-COVID din Fetești.

O altă persoană, tot de sex masculin, din comuna Cocora, angajat al unui hipermarket din București, a fost infectat cu coronavirus. În această situație, ancheta epidemiologică este efectuată de DSP Ilfov, pe raza căruia se află unitatea comercială.

O femeie din Predeal, al cărei soț a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19, a venit în localitatea Mihail Kogălniceanu pentru a se izola de acesta, însă ulterior s-a simțit rău, astfel că a ajuns la spital, unde a fost testată, rezultatul fiind pozitiv.

În creștere este și numărul de persoane din cadrul Azilului de Bătrâni din Slobozia care au fost confirmate pozitiv la testul pentru coronavirus. Dacă luni, 6 iulie, doar patru persoane erau infectate cu virusul, marți după amiază șapte beneficiari și o infirmieră au fost testate pozitiv. DSP Ialomița a efectuat zilele acestea 130 de teste pe toți beneficiarii azilului, în perioada următoare find așteptate rezultatele.

Amintim faptul că Primăria Sf. Gheorghe este închisă, toți angajații instituției, în frunte cu edilul Mădălin Teculescu fiind în izolare din cauza unui salariat care a fost infectat cu noul virus.

Un focar de COVID-19 a fost indentificat și la Centrul Medico Social din Fierbinți-Târg, unitate administrată de Consiliulul Județean Ialomița, unde medicul unității a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19. Centrul are o capacitate de 36 de locuri și 35 de angajați.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved