Nicoleta Vîșcea pe simezele foaierului Sălii „Europa” din Slobozia

Tablouri într-o Expoziție

Miercuri, 5 iulie, în foaierul Sălii Europa din Slobozia, iubitori ai artelor plastice din Slobozia au ținut să fie alături de Nicoleta Vîșcea la vernisajul expoziției personale de pictură, inspirat denumită “Orizonturi cromatice”. Am reținut din intervențiile organizatorilor și invitaților câteva considerații asupra lucrărilor expuse pe simezele expoziției, dar și al evoluției artistei în cei opt ani în care și-a câștigat respectul colegilor din filiala ialomițeană a UAP din România și a publicului slobozean.

Clementina Tudor, directorul Centrului Cultural “Ionel Perlea”: De fapt, noi astăzi suntem la o premieră, pentru că suntem la prima expoziție personală a doamnei Nicoleta Vîșcea, care a crescut, ca să spun așa, prin intermediul Uniunii Artișilor Plastici, Filiala Slobozia – Ialomița, prin participările la saloanele de primăvară și toamnă și a reușit să surprindă plăcut cu fiecare participare a dânsei.

SONY DSC

Alexandru Dinu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ialomița: În căutarea artistei de astăzi, am intrat pe facebook și am devenit prieteni. E vorba de o prietenie vituală, iar în matematică virtual este egal cu posibil dar nereal. Am găsit pe faceebok lucrarea aceea de acolo, care îți unge sufletul și îți limpezește mintea și cât de supărat ai fi, te luminezi. Felicit artistul, știu câtă muncă se află în spatele acestor lucrări. Ne încântă lucrările tale și personal îți mulțumesc pentru aceste momente deosebite.

George Cătălin Petre, directorul Liceului de Artă “Ionel Perlea” Slobozia și membru al UAP Filiala Slobozia – Ialomița: Revenim la numele de Orizonturi, orizonturi care în lumea noastră artistică înseamnă neant, adică să vedem dincolo de ceea ce putem să vedem. Ca reprezentant al UAP Filiala Slobozia – Ialomița, vreau să vă spun că este o expoziție de mare factură, Chiar dacă este o expoziție despre vară, cu culori calde, găsim și veri reci, nu numai veri fierbinți, florile artistei sunt deosebite, nu putem să ne alegem o floare neavând un centru de interes în lucrările Nicoletei, de aceea trebuie să ne alegem floarea pe care ne-o dorim noi. În rest, eu îi doresc mult succes și să ne vedem la cât mai munlte expoziții.

Clementina Tudor: Am remarcat această construcție frumoasă a artistei și mi-am adus aminte că la un salon împreună cu domnul Gheorghe Petre remarcam această lucrare, “Orașul de smarald”, care (de altfel toate până la urmă) exprimă ceva anumne și, nu-i așa, orice operă de artă exprimă în primul și în primul rând sufletul creatorului ei și Nicoleta Vîșcea dovedește că are un suflet echilibrat, frumos colorat și deosebit de sensibil.

SONY DSC

Nicoleta Vîșcea: Mulțumesc pentru toate cuvintele frumoase, mulțumesc tuturor pentru prezență, mă bucur mult că îmi sunteți alături. Câteva cuvinte despre mine și despre lucrările mele. Sunt profesor de limba și literatura română și educație plastică la Școala Perieți, pictez de opt ani și îi mulțumesc încă o dată domnului Gheorghe Petre pentru încrederea în potențialul meu, pentru oportunitatea de a participa la toate expozițiile de grup începând cu anul 2018, la “Salonul de Primăvară” respectiv “Salonul de Toamnă”. Am adunat aici douăzeci și unu de tablouri, compoziții cu temă variată, care vorbesc despre sensibilitatea, despre emoțiile, despre visurile mele, despre plăcerea de a studia natura, de a mă bucura de tot ce este frumos. Sunt rodul iamginației mele, nu prea îmi place să lucrez după modele, probabil o voi face în viitor.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Nicolae TACHE

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved