Nicio medie de 10 la examenul de Evaluare Națională, în Ialomița. Rezultatele au fost anonimizate

La Evaluarea Națională de anul acesta, niciun elev din județul Ialomița nu a reușit să obțină o medie de 10. Rezultatele au fost publicate în format anonimizat, în sensul că pe pagina online dedicată rezultatelor de la Evaluare Națională 2021 apar coduri în dreptul cărora au fost afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Evaluarea Națională a primit anterior afișării rezultatelor codul specific.

La nivelul județului Ialomița, rata de participare a fost de 96,54% la Limba română, 1.733 de candidați fiind prezenți, dintr-un total de 1.795 de absolvenți înscriși și de 96,26% la Matematică, însemnând 1.728 de candidați prezenți. Dintre candidații prezenți, 1.230 de au obținut medii mai mari sau egale cu 5, rezultând o rată de 71,2%.

La proba de Limba și literatura română, 1.438 de candidați (82,97%) au obținut note peste sau egale cu 5, iar 2 candidați au fost notați cu 10.

La proba de Matematică, 999 de candidați (57,81%) au note peste sau egale cu 5, iar 7 candidați au obținut nota 10.

Nu au fost cazuri de elevi eliminați din cauza unor tentative de fraudă.

Rezultatele au fost publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat, măsura fiind în acord cu prevederile Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Contestațiile au putut fi depuse în cursul acestei zile (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și miercuri, 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 iulie.

Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical nu au putut finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, care va avea loc în perioada 5 – 12 iulie. Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie 2021 le sunt recunoscute.

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved