Naivități prefăcute și minciuni adevărate

 

Adică, naivitățile nu sunt debitate de vreun naiv, ci de un politician versat, experimentat, cu îndelungată experiență politică. Deci, nu avem de a face cu o naivitate izvorâtă din vreun naiv, ci una prefăcută. Minciunile, însă, sunt adevărate. Adică, autorul minciunilor nu se preface, ci minte natural, așa cum îi este felul. Și unele și altele le-am cules din presa on-line de azi, 9 iulie 2020.

 

Naivități prefăcute

Călin Popescu Tăriceanu:Speram că dl Iohannis va profita de faptul că Parlamentul este în sesiune extraordinară și nu va evita să se prezinte în fața lui. Toți românii sunt interesați să afle de ce Președintele și Guvernul Său au reacționat atât de târziu la această criză, de ce alegerile anticipate au fost mai importante decât sănătatea publică și ce fel de concluzii tragem din această politizare excesivă a unei crize de sănătate! Sfidarea Parlamentului și a românilor continuă să fie îndeletnicirea de bază a dlui Iohannis. Păcat! Era un moment bun să vedem un Președinte al tuturor și nu doar unul al partidului de guvernământ! Vocea lui ne cere unitate, în vreme ce faptele ne arată că pentru dl Iohannis nu contează decât el și partidul lui! Ce ironie tristă să auzim apeluri la unitate de la cel care este responsabil de marile falii din societatea românească, de împărțirea noastră în « ciume » de diferite culori, de instigare împotriva opoziției și a altor instituții ale democrației!”.

Adică, acest domn, unde o fi trăit în ultimii șase ani, de n-a observant că România NU are un președinte al tuturor românilor!? Este un președinte doar al celor care… „a fost nevoie să moară”, doar al celor care i-au susținut un referendum cu întrebări nepuse de el şi pe care el însuși nu le-a înțeles, așa cum s-a văzut la o conferină de presă în care a fost întrebat care-i semnificația uneia din întrebări și n-a știut să explice. Un președinte doar al celor care îi iubesc pe pedofili și criminali, la fel ca el, căci de aceea a făcut mare tam-tam exclusiv pe tema corupților, ca să nu se lege nimeni de pedofili și criminali. Este un președinte al celor care iubesc homosexualitatea. Un președinte al celor care încalcă „la vedere” restricțiile pentru care restul românilor sunt drastic amendați. Un președinte care, încă de când a candidat prima dată, a trasat o linie prin care a împărțit România.
Așa că, nu știu cum și-a imaginat domnul care a debitat această naivitate prefăcută că
„Era un moment bun să vedem un Președinte al tuturor”. Unde să vadă un asemenea președinte? Poate s-o fi referit la altă țară și n-am înțeles eu.

 

Minciuni adevărate


W. Johannis:
„Totuși, această pandemie ne-a pus în față tabloul a 30 de ani de eșecuri în organizarea și administrarea statului român. Sunt carențe majore, imposibil de suplinit în doar câteva luni. Efortul de construcție a unui stat eficient va fi unul de durată, de aceea reformarea marilor sisteme publice nu mai poate fi amânată la nesfârșit. Pașii mari care s-au făcut acum, în direcția unei ample digitalizări, de exemplu, trebuie continuați în mod accelerat”.

Ar trebui să-l anunțe cineva că este președinte de 6 (şase) ani, nu de câteva luni. Că, dacă nu-l anunță nimeni, e în stare să spună că el e președinte de doar câteva luni. Ce a făcut până acum ca să rezolve acele carențe pe care până acum nici nu le-a văzut? Ce a făcut din ianuarie 2020, când O.M.S. l-a informat despre ce urma, până la declanșarea „stării de urgență”? După cum se manifestă, sunt absolut convins că are dreptate când spune că a făcut progrese în digitalizare, asta având efectul diuretic care l-a făcut să spună ce a spus. Altminteri, dacă la asta o fi vrut să se refere, digitizare a început încă de acum 20 (douăzeci de ani).

„De aceea, în spiritul Constituției, fac un apel la colaborare loială între instituțiile fundamentale ale statului. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor. Interesul comun al tuturor, în acest moment, trebuie să fie, mai presus de orice, salvarea vieții românilor și protejarea cetățenilor țării noastre. În astfel de momente de cumpănă pentru o întreagă țară, politicienii din toate partidele trebuie să fie la înălțimea funcțiilor deținute”.

Ăsta minte și când doarme. Despre ce spirit al Constituţiei vorbește el, care calcă în picioare Constituția aproape permanent? În spiritul Constituției a declarat el, în mod public, cu voce tare, război unui partid parlamentar? În spiritul Constituției îi îndemna pe oameni să facă mitinguri încălcând legislația care reglementează asemenea activități? În spiritul Constituției a etichetat el grupuri parlamentare ca fiind găști? În spiritul Constituției a refuzat dialogul cu contracandidații lui la alegerile prezidențiale? În spiritul Constituției s-a lăudat că au fost amendați zeci de mii de români care au încălcat restricțiile impuse de pandemie, dar n-a scos un cuvânt despre cohortele de indivizi care au încălcat „la vedere” toate restricţiile pe aeroportul din Cluj ?

Am mai spus-o, dar nu pot să nu repet. Acest humanoid, care jignește prin simpla lui existență specia umană, are un singur și mare merit. Este după chipul și asemănarea unora dintre români. D-aia îl și idolatrizează clonele sale.

P.S. N-am avut ce face și am urmărit câteva minute dintr-un interviu al ministrului sănătății, transmis în direct. La un moment dat a fost întrebat cum explică faptul că, deși măsuri de relaxare s-au luat în toată Europa, la noi se înregistrează cel mai mare număr de infectați după ce s-au adoptat măsurile respective. Răspunsul a fost apoteotic. Pentru că, după ce a înșirat câteva aspecte corecte, precum spiritul civic al cetățenilor, care, la români, cam lasă de dorit, a invocat ca una dintre cauze lupta politică. Păi, măi stimabile, dacă lupta politică este cauza creșterii numărului de infectați, nu înțeleg de ce nu propui, ca măsură de eradicare a pandemiei, desființarea partidelor politice, a instituțiilor cu activitate politică și trecerea în șomaj definitiv a tuturor politicienilor. Ia dă tu exemplu!

Marian IOAN

ART EMIS ACADEMY

Aranjament grafic – I.M.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved