N-a făcut darul cât s-au adunat amenzile…

 

În cursul zilei de 18 octombrie, polițiștii ialomițeni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid – 19 și a respectării Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În acest context polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea a 5 evenimente private prin care s-au încălcat prevederile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive). Astfel:

  • Amenzi usturătoare la o logodnă și un botez în Căzănești. În orașul Căzănești polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 în valoare de 13.000 de lei în urma unei logodne organizată în curtea unei familii. Tot la Căzănești, într-un local de evenimente polițiștii au intervenit și au oprit organizarea unui botez la care erau invitate 40 de persoane, atât organizatorul fiind sancționat contraventional cu amendă în valoare de 3000 de lei cât și administratorul localului, cu amendă în valoare de 15.000 de lei.

    * Muzicanți amendați la o logodnă în Fetești. Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unei logodne în curtea unei familii, fiind aplicate 14 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020 în valoare de 17.000 lei, precum și 16 sancțiuni la Legea 12/1991 în valoare de 37.500 muzicanților prezenți, pentru efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege.

    * Cununie civilă întreruptă la Ograda. O cununie civilă ce avea loc într-un cort amenajat în curtea unei familii din Ograda a fost întreruptă de polițiști, organizatorul fiind sancționat contraventional cu amendă în valoare de 500 de lei.

* Botez întrerupt la Malu Roșu. Cel de-al cincilea eveniment privat, un botez, a fost întrerupt de polițiști în localitatea Malu Roșu, 25 de persoane fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved