Movilița, Adâncata, Giurgeni și Ciocârlia au semnat contracte de finanțare pentru investiții rurale cu ADI Ialomița

 

Patru unități administrativ teritoriale din județ au semnat, la sfârșitul săptămânii trecute, contracte de finanțare pentru investiții de interes public local, proiecte care se vor derula prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, cu finanțare de la Consiliul Județean Ialomița prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița.

Movilița, Adâncata, Giurgeni și Ciocârlia sunt primăriile care au primit câte 200 de mii lei fiecare din partea ADI Ialomița, diferența urmând a fi suportată din bugetul local al UAT-urilor.

Mă bucur că primarii din Ialomița au încredere în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară și depun proiecte noi, an de an, înregistrându-se localități beneficiare în mai multe rânduri ale unor astfel de proiecte. O dovadă în plus a succesului de care se bucură programul. Ne propunem ca prin intermediul acestor investiții să îmbunătățim viața comunităților locale ialomițene, dincolo de investițiile în modernizarea infrastructurii mari”, a declarat Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Iluminat public la Movilița

Primăria Movilița dorește modernizarea iluminatului public stradal, un proiect în valoare totală de 505.750 mii lei, din care 200 mii lei contribuția ADI Ialomița, 305.750 mii lei fiind suportată din bugetul local al comunei.

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

Loc de joacă pentru copii, la Adâncata

Obiectivul proiectului vizează îmbunătățirea serviciilor educaționale, sociale, cultural-reacreative și distractive pentru copiii din cardul comunității locale. Terenul va avea o suprafață de 570 metri pătrați, cu o structură de 3 cm strat de tartan și 20 cm strat de fundație. Parcul va fi dotat cu tobogane, leagăne pentru copii, carusel, băncuțe, echipamente de fitness, coșuri de gunoi și spații pentru flori. Beneficiarii acestui loc de joacă vor fi cei 109 copii din localitatea Adâncata, sat Patru Frați.

La începutul mandatului meu am avut posibilitatea să construim un loc de joacă pentru copii, mic, dar foarte util pentru ei. În schimb, în satul Patru Frați ne lipsea un astfel de obiectiv așa că am reușit să întocmim un proiect pentru care primim finanțare, aceasta fiind de altfel salvarea noastră pentru astfel de investiții în comunitate. Bugetul local este mic și proiectele de genul acesta nu pot fi realizate decât cu sprijin”, a explicat Nicolae Barbu, primarul comunei Adâncata.

Valoarea totală a proiectului este de 260.284,16 lei din care 200 mii lei reprezintă contribuția ADI Ialomița și 60.284,16 lei îi revine UAT Adâncata. Durata de implementare a proiectului este de 5 luni.

Înființare bază sportivă-stadion comunal la Giurgeni

Obiectivul proiectului este îmbunătățirea condițiilor de viață pentru locuitorii comunei Giurgeni prin construirea și modernizarea bazei sportive existente.

Se vor moderniza vestiarele, tribunele, se va face racordul la rețeaua de utilități.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt cei 1.370 de cetățeni ai comunei.

Valoarea totală este de 462.966,11 lei din care 200 mii lei este contribuția Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, diferența de 262.966,11 lei fiind suportată din bugetul UAT Giuergeni.

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

Teren de sport multifuncțional la Ciocârlia

Este vorba despre un teren de sport în suprafață de peste 900 de metri pătrați care va fi realizat din placă betonată, gazon sintetic, două porți de fotbal, gard împrejmuitor, instalații de iluminat (nocturnă). Beneficiarii direcți sunt cei 230 de copii din comunitate.

Acest teren de sport este mult așteptat, fiind de altfel și o surpriză pentru copiii și tinerii din localitate care mă tot întrebau când vor avea un astfel de obiectiv. Noi avem în comună două parcuri amenajate, însă nu sunt de ajuns fiind necesară amenajarea unui astfel de teren (…) Prin obținerea acestei finanțări reușim să le oferim tinerilor toate condițiile necesare dezvoltării lor și desfășurării activităților sportive în aer liber. Sperăm ca anul viitor să întocmim un astfel de proiect și pentru satul Cotorca deoarece le este foarte greu tinerilor să se deplaseze la Ciocârlia pentru a desfășura activități în aer liber pe spații neamenajate”, a precizat Răducanu Dragomir, primarul comunei Ciocârlia.

Valoarea totală a proiectului este de 297.267,70 lei din care 200 de mii este contribuția ADI Ialomița, diferența de 97.267,70 lei urmând a fi finanțați din bugetul local. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

x

Consiliul Județean Ialomița a semnat în total 34 de proiecte în valoare de peste 3 milioane de lei. Mai sunt în evaluare alte 7 proiecte, unul fiind respins. În cei 3 ani de funcționare a Asociației au fost finanțate proiecte în valoare de 33.814.165,40 lei din care valoarea finanțată de UAT-uri este de 15.606.950 lei, iar cea suportată de ADI Ialomița este de 18.207.214,72 lei.

Această Asociație este una care a evoluat foarte bine și care a reușit să finanțeze proiecte pe care primăriile, singure, nu ar fi reușit să le suporte din bugetele proprii”, a conchis Victor Moraru

Petronela MOROIANU


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved