Mihai Tănăsescu, noul prefect de Ialomița, marca USR-PLUS!

 

Liberalii s-au ales cu cei doi subprefecții * Ei au fost votați în Biroul Permanent Județean * Tonița Manea și Gheorghe Babagianu, subprefecți * Adrian Merlea (fostul primar de Perieți) a refuzat funcția de subprefect * Pe listă au mai fost trecuți George Niță de la organizația Fetești și Andrei Iordănescu de la organizația Urziceni.

Mihai Tănăsescu are 34 de ani și este antreprenor. La alegerile din toamna anului trecut a candidat pentru un mandat de deputat în Parlament, pentru că a vrut să ofere „mediului privat din România un cadru legislativ propice dezvoltării.” Nu i s-a oferit această șansă, pentru că mulți nu au crezut în el, dar iată că Dan Barna, șeful său de partid, a văzut în Mihai Tănăsescu tânărul perfect pentru a ocupa această funcție. Tănăsescu este copilul care a visat să ajungă super erou, asemeni „incredibilului Hulk (!!!)” din desenele animate ale copilăriei sale, după cum însuși scria într-o postare pe Facebook. Între timp a crescut și a renunțat la ideea de a fi erou. S-a visat prefect! Iar visul i s-a împlinit!

Prefectul vizionar!

Căutând informații despre domnia sa pentru a-l cunoaște mai bine, și unde în altă parte dacă nu pe paginile sale de Facebook, căci are două, ne-a atras atenția o postare care l-ar putea defini perfect pe noul nostru prefect, prins, probabil, încă, în mreaja copilăriei, dar vizionar încă din acea perioadă.

(…) De mici ne naștem cu dorința de a fi super eroi. Ne uitam la desene animate iar atunci când ajungeam la țară, la bunici, ne aruncam din vârful căpiței de fân încercând să zburăm precum superman sau ne chinuiam să îndoim diferite fiare precum Incredibilul Hulk.

Am crescut și-am realizat că aceste puteri vor rămâne întotdeauna pe micul ecran și că eroi putem fi cu toții, trebuie doar să avem voință viziune și curaj (…).”

În cursa pentru ocuparea funcției de prefect s-a mai înscris o colegă de-a sa, Nicoleta Rădoi, profesor, care, probabil, nu a fost suficient de pregătită comparativ cu Mihai Tănăsescu. Că, deh, un profesor nu se poate ridica la nivelul unei asemenea funcții, așa cum o poate face un antreprenor care a pășit timid în politică, luând-o de jos, de la insignifianta funcție de șef de filială locală. Mihai Tănăsescu s-a implicat în viața politică încă din 2017, când, „intrând cu pași timizi, am fost președinte de filială locală, vicepreședinte și mai apoi președinte interimar al filialei Județene USR Ialomița”, scrie tânărul pe pagina sa de socializare. Tot de acolo am mai aflat pentru dvs că în tot acest timp s-a ocupat activ, alături de echipa pe care a format-o, de extinderea filialei județene, „ajungând în doi ani de zile la peste 600 de membri și 25 de filiale locale.”

Abilitățile manageriale sunt foarte necesare oricărei persoane ce va ocupa postul de prefect, astfel că experiența îndelungată ca antreprenor îmi va fi de folos pentru eficientizarea activității instituției prefectului. Dacă succesul în privat este cuantificat prin profit, la stat succesul este măsurat prin performanță.

Tocmai de aceea pot să vă spun că am găsit deja echipa ce va face parte din cancelaria prefectului, o echipă performantă, cu experiență, căci orice prefect este atât de bun pe cât este echipa lui. Ne bucurăm că într-un județ ca Ialomița, unde PNL și PSD sunt majoritari în Consiliile Locale cât și în Consiliul Județean, echipa de negociere a reușit să obțină funcția de prefect, o funcție ce nu va acționa doar ca un arbitru în relațiile dintre PNL și PSD, ci va implementa programul de guvernare al coaliției”, scrie Mihai Tănăsescu într-un alt mesaj.

La scurt timp după aflarea veștii că va reprezenta Guvernul în teritoriu, tânărul prefect de Ialomița a declarat că „nu o să fac promisiuni, cu toții ne-am săturat să ni se spună cât lapte și miere vor curge la robinet, dar pot să vă asigur că eu și echipa mea USR-PLUS vom munci pentru voi, vom comunica transparent și vom da socoteală pentru fiecare decizie luată, vă vom asculta și propunerile voastre vor fi analizate nicidecum ignorate.”

Adrian Merlea a refuzat funcția de subprefect

Deși funcția de prefect a revenit USR-PLUS, cele două posturi de subprefecți au ajuns la PNL, care a votat în ultima ședință Biroului Permanent Județean de luna aceasta ca fostul prefect și șeful său de cancelarie să ocupe aceste funcții. Tonița Manea și Gheorghe Babagianu, căci despre ei este vorba, și-au convins colegii să-i voteze, pe motiv că și-au îndeplinit sarcinile care le-au revenit, în contextul unei perioade extrem de dificile, și că au suficientă experiență administrativă.

Pe lista cu propuneri s-a regăsit și Adrian Merlea, fostul primar al comunei Perieți, care a refuzat să preia una dintre funcțiile de subprefect, declarând public că va rămâne în continuare să slujească în învățământul ialomițean.

Mulțumesc domnului primar Vasile Campulungeanu pentru propunerea de a ocupa funcția de subprefect al județului Ialomița. Mulțumesc colegilor din Biroul Politic Județean al PNL Ialomita pentru susținere și încredere! Am decis să rămân pe postul pe care îl ocup acum la Școala Gimnazială Perieți și să îmi fac datoria aici”, a precizat Merlea.

Pe lista propunerilor liberale pentru aceste două funcții au mai fost trecute două nume, respectiv George Niță de la organizația municipiului Fetești și Andrei Iordănescu, susținut de primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava.

Petronela MOROIANU

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved