Mihai Geantă, un președinte de casă de asigurări de sănătate multimedaliat la concursuri mondiale de tenis

 

La finalul unei conferințe de presă organizate din postura de președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Ialomița, domnul Mihai Geantă ne-a invitat în cabinetul domniei sale. Pe un birou, o salbă de medalii, de aur, argint și bronz. Știind că este un împătimit al tenisului de câmp și tenisului de masă cu multe concursuri naționale câștigate la categoria sa, l-am întrebat:

– Domnule președinte, pe astea de unde le-ați mai cules?

– Astea sunt cele mai dragi trofeee ale mele, pentru că sunt câștigate la competiții de nivel internațional…

– Cum așa?

– Am fost invitat la jocurile mondiale din medicină și sănătate, în calitatea mea de conducător al instituțiilor de sănătate. Astfel, am reușit să particip, din cele 41 de ediții de când se derulează aceste jocuri mondiale din ultimii zece ani, la cinci ediții, în cinci țări. Am reprezentat astfel România, am purtat steagul nostru la momentul când începeau jocurile acestea, în fiecare an. Am reușit să obțin două medalii de aur în Slovenia, la tenis de câmp, la simplu și la dublu, iar argint, în Malta și în Muntenegru. În Portugalia am obținut două medalii de argint la tenis de masă și de câmp. Bronz am obținut la tenis de câmp la simplu, tot în Portugalia și la tenis de masă, în Austria. Toate aceste premii completează o întreagă salvă de medalii ale mele cu care mă mândresc.

SONY DSC

Ele se adaugă la alte opt titluri de campion național la categoria de vârstă peste 55 de ani, obținute în țara noastră la simplu și la dublu. Am la activ și trei turnee de master câștigate în ultimul deceniu și alte zeci și zeci de concursuri naționale și internaționale. Acestea mi-au permis să mă situez la categoria mea de vârstă la un moment dat pe locul 53 în clasamentul Federației Internaționale de Tenis la dublu și 55 la simplu. Au fost cele mai bune locuri în clasament. Acum sunt, la dublu, puțin peste locul 100. Sper să mă mențin și în acest an la un nivel destul de ridicat.

Și noi sperăm, domnule președinte, să vă mențineți la acest nivel și să câștigați atât în lupta pe terenurile de tenis cât și în lupta pentru asigurarea sănătății ialomițenilor.

Nicolae TACHE


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved