Mihai Geantă rămâne la Casa de Sănătate

 

Mihai Geantă este director interimar al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița, numit cu delegație până la data de 31 decembrie 2021 când documentul va expira. Ca să ocupe funcția de director „plin”, acesta ar fi trebuit să se înscrie la concursul lansat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, însă nu a depus dosarul pe motiv că „m-am săturat să dau atâtea examene.”

Ce-o fi o fi, cert este că am susținut peste 10 examene pentru ocuparea acestei funcții și vă spun sincer că nu este ușor deloc. De fiecare dată a trebuit să învăț mult pentru că acolo nu se trece oricum. Legislația este foarte, foarte stufoasă, apar lucruri noi tot timpul și nu mai vreau să dau aceste examene pe care, așa cum v-am spus, le-am susținut de prea multe ori (…) Dacă vor să-mi prelungească delegația, bine, dacă nu, să vină altcineva în locul meu, iar eu o să-mi văd de sănătate mai departe”, a declarat Mihai Geantă.

Din 2002 până în prezent, șeful CJAS Ialomița a fost nu doar președinte-director, ci și director Relații contractuale, iar treaba și-a făcut-o indiferent de funcția pe care a ocupat-o. Nu o spunem noi, ci medicii cu care instituția este în contract, farmaciștii și toți ceilalți furnizori de servicii medicale. Economist de profesie, Mihai Geantă conduce una dintre instituțiile care gestionează fonduri cu multe zerouri, iar reaprtizarea și gestionarea banilor s-a făcut fără probleme.

Marea mea bucurie este că nu am dat greș niciodată, nici în ceea ce facem noi aici, dar nici în aparițiile mele publice. Este o mare responsabilitate, dar și o mare bătaie de cap. Nu am refuzat niciodată pe nimeni și am căutat soluții, împreună cu colegii mei, pentru toate problemele care s-au ivit. Am rezolvat problemele a mii de oameni, bolnavi de cancer, asigurați tratați în străinătate sau care aveau nevoie de dipozitive medicale. Mai mult decât atât, colaborarea cu toți furnizorii de servicii medicale a fost foarte bună, au recunoscut medicii, farmaciști (…) Va fi foarte greu pentru cineva din exterior să gestioneze tot ce este aici, pentru că sunt foarte, foarte multe lucruri de știut, iar legislația este foarte stufoasă”, a mai spus Geantă.

În acest moment nu se știe cine sunt candidații înscriși la concurs pentru ocuparea acestei funcții de conducere, însă niciunul dintre salariații CJAS Ialomița nu s-au arătat dornici să-și depună dosarul.

Petronela MOROIANU

 


Copyright 2020 - Global Marketing - All Rights Reserved                                                                                   Politica cookie                          Politica de confidentialitate