Medicamente vândute în farmacii fără bonuri fiscale

* Polițiștii din cadrul Biroului de Investigare a Criminalității Economice Fetești au sancționat cu amendă în valoare de 21.500 de lei, un operator economic cu puncte de lucru în municipiul Fetești și comunele Făcăeni și Vlădeni, care în perioada august – octombrie a.c., ar fi comercializat peste 7200 de cutii de medicamente fără a emite bonuri fiscale clienților.

În perioada 3 – 16 noiembrie, polițiștii de investigare a criminalității economice din Fetești au desfășurat o amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea activităţilor ilegale din domeniul comercializării și depozitării produselor farmaceutice, parafarmaceutice și dispozitivelor medicale în contextual crizei Covid – 19.

În cadrul activităților polițiștii au urmărit respectarea prevederilor legale privind comercializarea medicamentelor în farmaciile de pe raza municipiului Fetești și comunelor Vlădeni și Făcăeni.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 23.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au constatat că la 3 farmacii aparținând aceluiași operator economic, în perioada august – octombrie a.c. au fost vândute peste 7200 de cutii de medicamente fără a fi emise bonuri fiscale clienților.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 21.500 de lei și i-a fost confiscată suma de 40.637 de lei, reprezentând contravaloarea medicamentelor comercializate fără respectarea prevederilor legale.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe raza județului Ialomița, pentru prevenirea și combaterea activităţilor ilegale din domeniul farmaceutic dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved