Marian Pavel și 19 dintre cei 30 de consilieri județeni au depus jurământul

 

Avem Consiliu!

Marți, 20 octombrie, a avut loc ședința de constituire a Consiliului Județean Ialomița în cadrul căreia președintele Marian Pavel și consilierii județeni au depus jurământul în fața unui auditoriu nu la fel de numeros ca în urmă cu patru ani. Consiliul Județean va fi format în final din 14 consilieri județeni din partea PSD, 10 de la PNL și 6 de la Pro România. Din totalul de 30 consilieri județeni, marți au depus jurământul doar 19, cei validați de Tribunalul Ialomița, ședința fiind astfel legal constituită. Singurul absent a fost Cătălin Grigore, ales pe lista PSD, motivul fiind izolarea la domiciliu. În acest caz, noul Cod administrativ a permis ca depunerea jurământului să se facă online.

(…) Misiunea dumneavoastră nu va fi ușoară, problemele fiind diverse, însă țin să vă reamintesc că locuitorii acestui județ și-au pus speranțele în dumneavoastră. De aceea, cred că veți lua cele mai bune decizii. Sunt convinsă că în următorii patru ani veți reuși să aveți un dialog constructiv dincolo de apartenențele politice, astfel încât să puteți duce la bun sfârșit ceea ce v-ați propus. Vă asigur că veți beneficia de întreg sprijinul Instituției Prefectului și al meu personal. Mult succes!”, le-a transmis Tonița Manea, prefectul județului Ialomița, consilierilor județeni și președintelui Marian Pavel.

Ședința a fost condusă de cel mai în vârstă consilier județean, în persoana lui Dumitru Minciu, născut în luna ianuarie 1936, și de către doi dintre cei mai tineri consilieri, Luminița Șuican, născută în septembrie 1983 și Nițescu Vlad, născut în luna octombrie 1979.

Așadar, PSD i-au fost atribuite 14 mandate, PNL 10 mandate, iar Pro România 6 mandate.

Consilierii județeni validați de instanță sunt:

PSD: Grigore Emil Cătălin, Stoica Alexandru, Viorel Nica, Nicoleta Toma, Ciprian Viorel Rădulescu, Marius Vasile Ștef, Luminița Șuican, Constantin Prepeliță, Beciu Elisabeta, Minciu Dumitru, Leonida Mandache, Silica Vali Tudor.

PNL: Rodica Luminița Barcari, Alexandru Dinu.

Pro România: Victor Moraru, Marian Neacșu, Gigi Petre, Adrian Nicolae Mocioniu, Vlad Alexandru Nițescu.

Aceeași instanță a hotărât să invalideze mandatele a 11 consilieri județeni, ca urmare a renunțării acestora la mandat. Este vorba de Marian Pavel (președinte al Consiliului Județean Ialomița) și Victor Pogorevici din partea PSD, de Tinel Gheorghe, Mihăiță Găină, Dragoș Soare (primar al Sloboziei), Nuți Roșu (primar al comunei Făcăeni), Marian Dinu (primar al comunei Vlădeni), Eugen Tocileanu (primar al comunei Sărățeni), Petre Mădălin Teculescu (primar al comunei Sfântul Gheorghe) și Vasile Câmpulungeanu (primar al comunei Ciochina) din partea PNL, din partea Pro România renunțând la mandat Daniela Mariana Drăgoi (primar al comunei Săveni).

Consilierii județeni au depus jurământul, ultimul fiind președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel.

Este un moment unic, pe care fiecare dintre noi îl trăim atunci când depunem jurământul. Pentru mine este a șaptea oară, dar de fiecare dată emoțiile sunt parcă din ce în ce mai mari. Vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor din Ialomița, celor care s-au prezentat la vot, celor care m-au votat și celor care nu m-au votat, să-i felicit pe fiecare dintre consilierii județeni validați, pe contracandidații mei pentru campania frumoasă pe care au făcut-o, pe care am făcut-o cu toții, să vă asigur de toată susținerea mea și de faptul că voi încerca să fac politică respectându-mi cuvântul. Am spus lucrul acesta de fiecare dată și, uitându-mă astăzi în Consiliul Județean, îmi aduc aminte de ce spunea unul dintre colegii mei, actual consilier județean, că ne sperie majoritățile absolute. Nu avem majorități absolute. Cetățenii județului Ialomița au gândit și au cântărit foarte bine. Avem în Consiliul Județean o reprezentare echitabilă. Sunt convins că vom colabora pentru binele județului. Vă mulțumesc frumos! Numai bine!”, a declarat Marian Pavel, noul președinte al Consiliului Județean Ialomița, imediat după depunerea jurământului.

În perioada următoare, instanța va valida mandatele și celorlalți 11 consilieri județeni, 2 PSD, 8 PNL și unul Pro România, aleși supleanși pe listele partidelor politice. În termen de 15 zile de la data depunerii jurământului, cei care s-au aflat pe liste și la consiliile locale vor trebui să-și aleagă una dintre calități.

Petronela MOROIANU

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved