Marian Pavel se implică în scandalul de la Gura Ialomiței: „Voi depune, personal, plângere penală împotriva lui Spînu Lucian”

Comuna Gura Ialomiței continuă să rămână fără primar după mai bine de două luni de la alegerile parțiale, blocajul administrativ fiind cauzat de o contestație depusă de Spânu Lucian, contracandidatul lui Nicu Biserică în lupta electorală. Primăria este acum condusă de Nicolae Mitu, ales viceprimar de Consiliul local, care a preluat și atribuțiile de primar.

Marian Pavel, președintele PSD Ialomița, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că va depune personal o plângere penală împotriva lui Spânu Lucian, pentru blocajul administrativ pe care acesta îl cauzează comunității din Gura Ialomiței și că l-a îndemnat pe primarul Nicu Biserică să facă același lucru, ba chiar să solicite și daune pe cale civilă pentru întreaga perioadă în care nu și-a putut exercita atribuțiile funcției.

Personal, împreună cu domnul primar Nicu Biserică, voi face plângere penală împotriva domnului Spînu Lucian ca să răspundă pentru aceste șicane pe care le-a făcut. I-am recomandat domnului primar să-i solicite și daune pentru întreaga perioadă în care nu și-a putut exercita atribuțiile funcției. Nu știu cine este domnul Spînu și de cine este manipulat, dar nu putem să blocăm la infinit o unitate administrativ teritorială care a votat cu aproape 70 la sută un primar și acel primar să nu-și poate exercita funcția pentru că îl șicanează un tip care are probleme de altă natură”, a transmis președintele Marian Pavel.

Potrivit unor zvonuri se pare că demersurile făcute de Spînu Lucian împotriva lui Nicu Biserică ar fi ca urmare a unei promisiuni de ocupare a unui post de consilier în cadrul Primăriei Gura Ialomiței făcute de cel care vizează postul de viceprimar, în speță Alexandru Florea, ales consilier local pe listele Partidului Ialomițenilor.

Eu nu vorbesc despre perdanți, pentru că aceștia au luat o bătaie (n.red.: electorală) așa cum nu știu dacă au mai luat-o vreodată. Vorbesc despre un nene care mă căuta pe mine să-l pun viceprimar. Eu zic să-și vadă de cârciuma lui, de mesele pe care le pregătește, pentru că politica nu-i de el. Nu a învățat nimic din politică. A fost viceprimar în urmă cu vreo 20 de ani și de atunci tot visează. Ciorba reîncălzită nu merge!”, a mai spus liderul social democraților ialomițeni.

PSD are o echipă puternică la Gura Ialomiței, are un viceprimar votat de Consiliul local, un primar ales, iar acum așteptă hotărârea instanței de validare a acestuia, astfel încât să poată depune jurământul și administrația din Gura Ialomiței să reintre în normal.

Administrația funcționează acolo cu un viceprimar, dar Gura Ialomiței are nevoie de primarul care a fost votat de cetățeni. Nicu Biserică este primarul PSD votat și trebuie să-și ducă mandatul pe care la primit de la cetățeni”, a conchis președintele PSD Ialomița.

Reamintim că Nicu Biserică a candidat pe listele PSD pentru funcția de primar al comunei Gura Ialomiței, fiind ales cu 795 de voturi și validat în primă fază de Judecătoria Fetești, însă a fost contestat în instanță de Spânu Lucian. Totul a pornit din momentul în care nu i s-a acceptat dosarul de candidatură de către Biroul Electoral Județean pe motiv că nu deține domiciliul în Gura Ialomiței, beneficiind doar de o viză de flotant. Legea spune clar că trebuie să ai domiciliul în localitatea în care candidezi, nefiind de-ajuns doar o viză de flotant.

Petronela MOROIANU

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved