Marian Pavel (PSD) candidează la președinția Consiliului Județean Ialomița. Victor Moraru, „executat” sau promovat politic?!

 

PSD Ialomița intră în linie dreaptă pentru ceea ce înseamnă alegeri locale. Senatorul Marian Pavel, președintele Partidului Social Democrat Ialomița și-a anunțat marți, 21 iulie, candidatura la șefia Consiliului Județean Ialomița. Deși în urmă cu câteva luni a declarat public că îl va susține pe Cătălin Grigore, actualul vicepreședinte al CJ Ialomița, acesta s-a răzgândit și s-a „aruncat” în cursa electorală, motivul invocat fiind refuzul venit din partea lui Grigore de a candida. Totodată, susține că decizia sa a fost întărită și de membrii Comitetului Executiv al partidului care l-au votat aproape în unanimitate.

Da, președintele PSD Ialomița! Marian Pavel va candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița. Este un lucru asumat în urmă cu trei săptămâni”, a declarat șeful social-democraților ialomițeni.

Criticile acide la adresa partidului i-au adus o pedeapsă lui Victor Moraru, care nu s-a mai bucurat de susținerea și încrederea șefului său pe linie de partid. Cu toate acestea, Marian Pavel nu recunoaște și susține că „este mai degrabă o promovare a sa”, din moment ce i-a propus lui Moraru un loc eligibil pe listă la parlamentare, dar că ar fi refuzat.

Nu se bucură de susținerea mea actualul președinte pentru funcția de președinte al CJ, dar acesta va rămâne, probabil, în cadrul organizației unde v-a primi propuneri pentru demnități înalte în societate, care se vor bucura de susținerea PSD (…) Fiecare dintre noi avem dreptul de a opta pentru o demnitate sau alta. Președintele partidului și-a anunțat intenția și dorința de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Am consultat 99 la sută dintre colegi și 98 la sută din membrii CEx au fost de acord cu candidatura mea la șefia Consiliului Județean”, a mai completat demnitarul.

Întrebat dacă aceasta este o „execuție” politică a lui Victor Morau, Marian Pavel a zâmbit cu subînțeles. Mai mult decât atât, s-a declarat mulțumit de activitatea administrativă a șefului CJ, însă nu și de cea politică. Așadar, nu poți să înțelegi altceva decât că mai puțin contează mai binele ialomițenilor decât mai binele politicienilor din sânul partidului.

Sunt 6-7 județe din țară unde președintele Consiliului Județean nu mai candidează, locul fiind ocupat de președintele partidului. Asta înseamnă că este execuție?”, a răspuns președintele Pavel.

Marian Pavel este convins că va câștiga scrutinul din toamnă și că în cele două luni rămase până la alegeri va reuși să influențeze electoratul să voteze PSD, mizând pe faptul că la președinția Consiliului Județean votul este unul politic. Încrederea sa vine și din faptul că cei 44 de primari pe care îi are formațiunea politică în județ vor candida într-o susținere și într-un parteneriat cu președintele Consiliului Județean. „Singura tușă uninominală este la Slobozia, Fetești și, probabil, la Urziceni. În rest se votează pe partid”, a conchis președintele PSD Ialomița.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved