Marian Pavel, președintele CJ Ialomița consideră că „Bugetul a fost repartizat echitabil, în funcție de nevoile fiecărei localități”

 

21 de proiecte de hotărâre s-au aflat pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Ialomița din data de 30 martie 2021. Proiect de hotărâre privind încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier județean a lui Babagianu Gheorghe, aprobarea acordării burselor de ajutor social elevilor care frecventează cursurile Școlii Profesionale Speciale „Ion Teodorescu” Slobozia, pentru semestrul II al anului școlar 2020 – 2021, desemnarea a șase consilieri județeni în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Ialomița, aprobarea concesionării unei suprafețe de 638 hectare teren cu destinație agricolă situat în extravilanul comunei Vlădeni pentru construirea de parcuri fotovoltaice, dar și aprobarea documentației de amenajare a teritoriului „Actualizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean – P.A.T.J. Ialomița” au fost doar câteva dintre proiecte de hotărâre supuse aprobării consilierilor județeni prezenți.

Ordinea de zi a fost suplimentată cu alte 3 proiecte, unul dintre acesta a vizat împuternicirea președintelui Consiliului Județean Ialomița în vederea inițierii negocierilor, în numele județului, pentru contractarea și/sau garantarea unei finanțări rambursabile interne/externe în valoare de 100 milioane lei.

27,134 milioane de lei a fost suma repartizată de Consiliul Județean Ialomița către primăriile din Ialomița. Suma reprezintă echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2021 în vederea susținerii proiectelor de dezvoltare, precum și pentru cheltuieli de funcționare ale Unităților Administrativ Teritoriale.

Am purtat discuții cu reprezentanții tuturor U.A.T.-urilor din județ referitoare la sumele ce urmează a fi repartizate de Consiliul Județean către bugetele localităților (…) Consider ca bugetul a fost repartizat echitabil, în funcție de nevoile fiecărei localități, de bugetul de care dispune fiecare și de prioritatea investițiilor fiecărui primar”, a precizat Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Slobozia, municipiul reședință de județ, va primi de la bugetul județului suma de 1,3 milioane de lei, în timp ce municipiului Fetești i s-au alocat 1,2 milioane de lei. Amara, Căzănești și Urziceni vor primi fiecare câte 500 mii de lei, în timp ce pentru Țăndărei s-au repartizat 700 mii de lei, iar pentru Fierbinți-Târg 600 mii de lei. În mediul rural, cei mai puțini bani alocați din visteria județului vor ajunge la Bărbulești.

Petronela MOROIANU


Copyright 2020 - Global Marketing - All Rights Reserved                                                                                   Politica cookie                          Politica de confidentialitate