Marian Neacșu zice că Gigi Manea (soțul Toniței Manea, prefectul de Ialomița) va fi atacat în contencios administrativ

Slobozia are viceprimari și … nu prea * după principiul ”te faci frate cu dracu până treci puntea”, Consiliul Local Slobozia formează o majoritate… contra naturii

În cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului local Slobozia care a avut loc vineri, 11 decembrie, Gabi Mușat (PSD) și Gigi Manea (PNL) au fost aleși viceprimari ai municipiului reședință de județ. Alegerea acestora s-a realizat prin vot secret, în baza propunerilor pe care formațiunile politice le-au făcut. Consiliul local nu este însă în componență completă, întrucât unul dintre consilierii Pro Rmânia s-a retras, iar supleantul nu a depus încă jurământul. Ca atare, Marian Neacșu, consilier local Pro România, a solicitat retragerea proiectelor de hotărâre de pe ordinea de zi, deși propunerile formațiunii politice pentru aceste funcții au fost Adrian Mocioniu și Ștefan Sofronescu.

În opinia mea nu s-a ținut cont de prevederile Ordonanței de Urgență nr 190, aflându-ne în situația în care grupul de consilieri ai Pro România nu este complet. Avem un coleg care a fost validat pe data de 10 decembrie, dar nu a depus încă jurământul. În această perspectivă, articolul unic al OUG prevede ca funcțiile de viceprimari să poată fi alese atunci când Consiliul local este în componență completă. Din această perspectivă, apreciez că nu ne aflăm într-o astfel de situație și vă rog să supuneți atenție scoaterea de pe ordinea de zi (…)”, a transmis consilierul local Marian Neacșu.

Întrucât secretarul municipiului Slobozia a apreciat că articolul invocat de Neacșu “nu stă la baza solicitării făcute”, liderul grupului Pro România a precizat că va ataca decizia în instanța de Contencios. „(…) Ne vom rezerva dreptul de a ataca în Contencios Administrativ cele două hotărâri!”, a transmis liderul grupului de consilieri Pro România din Consiliul local.

Gabi Mușat a fost prima propunere de viceprimar venită din partea grupului de consilieri locali ai PSD, el fiind ales cu 15 voturi din 18 valabil exprimate, în timp ce PNL l-a propus pe Gigi Manea, care a obținut 15 voturi din același număr de voturi. Cei doi consilieri locali ai Pro România au obținut câte 3 voturi fiecare.

Așadar, putem spune că după ani și ani de supremație a PSD-ului în cadrul Consiliul Local Slobozia după principiul „te faci frate cu dracu până treci puntea” avem parte de o alianță în care liberalii lui Johannis și social democrații lui Ciolacu din Slobozia și-au dat mâna pentru a forma o … alianță contra naturii.

Gabriel Olteniceanu, city manager al Sloboziei în locul lui Gheorgher Puia

În cadrul aceleiași ședințe a Consiliului local Slobozia, primarul Dragoș Soare l-a prezentat și pe Gabriel Olteniceanu, noul administrator public al municipiului reședință de județ. Acesta îi va lua locul lui Gheorghe Puia, care a ocupat funcția timp de patru ani, în mandatul ex-primarului Adrian Mocioniu.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved